ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

«Κλειστά» χαρτιά Σκρέκα για την πληρωμή της Gazprom

«Κλειστά» χαρτιά Σκρέκα για την πληρωμή της Gazprom
«Θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε νοικοκυριά και επιχειρήσεις», τόνισε o υπουργός

Τι είπε ο υπουργός Ενέργειας για την ενεργειακή επάρκεια της χώρας μας 

Επί τάπητος στο συμβούλιο των Υπουργών Ενέργειας της ΕΕ θα θέσει τη Δευτέρα η χώρα μας το ζήτημα του τρόπου πληρωμής της Gazprom στην ΕΕ μετά την απαίτηση των Ρώσων να πληρώνονται σε ρούβλια για το φυσικό αέριο, δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο Υπουργός Ενεργείας Κώστας Σκρέκας.

Σύμφωνα με τον υπουργό η Ελλάδα θα πληρώσει την Gazprom με έναν τρόπο που δεν θα παραβιάζονται οι κυρώσεις και θα διασφαλίζει την ενεργειακή ασφάλειας της χώρας.

Όπως ανέφερε ο κ. Σκρέκας, η χωρά μας θα πληρώσει στις 20 Μαΐου τα φορτία που παρέλαβε για τον προηγούμενο μηνά και εξήγησε ότι η κατανάλωση φυσικού αερίου φτάνει το 50% και μερικές φορές το ξεπερνά.

Σύμφωνα με τον υπουργό Ενέργειας σ΄ενα μήνα θα έχουμε μια νέα πλωτή δεξαμενή στη Ρεβυθούσα, ενώ με τη νέα εγκατάσταση υγροποιημένου αεριού στην Αλεξανδρούπολη το 2023 μπορούμε να πούμε ότι θα ανεξαρτητοποιηθούμε πλήρως από το ρωσικό φυσικό αέριο.

«Θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε νοικοκυριά και επιχειρήσεις», τόνισε και σχολίασε ότι μετά τη μεταναστευτική και την υγειονομική κρίση έχουμε την ενεργειακή κρίση.

Διαβάστε επίσης:

«Φουντώνει» ο ενεργειακός πόλεμος Ρωσίας-Δύσης: Πούτιν και φυσικό αέριο δοκιμάζουν τη συνοχή της ΕΕ