ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σκρέκας: Nα επιβληθεί πλαφόν στις χονδρεμπορικές αγορές ενέργειας

Σκρέκας: Nα επιβληθεί πλαφόν στις χονδρεμπορικές αγορές ενέργειας
Mετέφερε τη θέση της Ελλάδας και του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, για αλληλεγγύη προς την Πολωνία και τη Βουλγαρί

Όσα ανέφερε κατά τη διάρκεια της Συνόδου των υπουργών Ενέργειας ο Κώστας Σκρέκας

Υπέρ της άμεσης λήψης μέτρων σε πανευρωπαϊκό επίπεδο για τη στήριξη των ευάλωτων καταναλωτών που μαστίζονται από τις αυξήσεις στις τιμές του ρεύματος τάχθηκε ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας κατά την παρέμβασή του στην σημερινή έκτακτη συνεδρίαση του Συμβουλίου Υπουργών Ενέργειας της Ε.Ε., που πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλλες.

Σύμφωνα με το υπουργείο Ενέργειας ο κ. Σκρέκας επανέφερε τις προτάσεις της ελληνικής Κυβέρνησης για την επιβολή πλαφόν στις χονδρεμπορικές αγορές ενέργειας και τη σύσταση Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Αλληλεγγύης, για την αντιστάθμιση των επιπτώσεων της διεθνούς ενεργειακής κρίσης και τη σταθεροποίηση των τιμών σε προσιτά επίπεδα.

Επίσης μετέφερε τη θέση της Ελλάδας και του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, για αλληλεγγύη προς την Πολωνία και τη Βουλγαρία, στις οποίες έχει διακοπεί η τροφοδοσία με φυσικό αέριο από τη Ρωσία.

Όπως είπε, η Ελλάδα είναι σε ετοιμότητα να στηρίξει τη Βουλγαρία και από την πρώτη ημέρα της διακοπής της τροφοδοσίας έχει ξεκινήσει να διοχετεύει ποσότητες φυσικού αερίου στη γειτονική χώρα.

Διαβάστε επίσης:

Ε.Ε: Αποφασίζει εμπάργκο στο ρωσικό πετρέλαιο - «Δεν πληρώνουμε σε ρούβλια» το μήνυμα στη Μόσχα