ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Έρχεται νέο «Εξοικονομώ» για επιχειρήσεις: Τι προσφέρει - Ποιοι οι δικαιούχοι

Έρχεται νέο «Εξοικονομώ» για επιχειρήσεις: Τι προσφέρει - Ποιοι οι δικαιούχοι

Μεταξύ των άλλων, θα επιδοτείται και η εγκατάσταση φωτοβολταϊκών μονάδων στις στέγες των κτηρίων των επιχειρήσεων.

Ένα νέο πρόγραμμα «Εξοικονομώ» έρχεται το φθινόπωρο και θα αφορά τις επιχειρήσεις προσφέροντας επιδοτήσεις οι οποίες θα αφορούν ακόμη και την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών.

Την είδηση έκανε γνωστή ο ίδιος ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στο διάγγελμά του για τα μέτρα στήριξης ενάντια στην ενεργειακή κρίση, ενώ σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες το νέο «Εξοικονομώ» θα επιδοτεί:

  • την ενεργειακή αναβάθμιση των κτηρίων, καθώς και την αντικατάσταση συστημάτων ψύξης και θέρμανσης. Για το πρόγραμμα αυτό θα αντληθούν 400 εκατ. ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης.
  • την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών στις στέγες επιχειρήσεων ή και σε όμορα οικόπεδα, προκειμένου να εξασφαλίζεται ενεργειακή αυτάρκεια σε συνδυασμό με την εγκατάσταση συστημάτων αποθήκευσης. Η συμμετοχή́ στο συγκεκριμένο πρόγραμμα θα γίνει μέσω πλατφόρμας του ΔΕΔΔΗΕ και θα αφορά ακόμη και περιοχές με κορεσμένα δίκτυα.
  • την αντικατάσταση παλαιών κλιματιστικών σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις για την αναβάθμιση των συστημάτων θέρμανσης και ψύξης και μόνο για εξοικονόμηση ηλεκτρικής ενέργειας και για μείωση του ενεργειακού κόστους.

Αξίζει να σημειωθεί πως το νέο «Εξοικονομώ» θα «τρέχει» παράλληλα με το αντίστοιχο για τις κατοικίες.