ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Η βασιλική οικογένεια του Κατάρ αγοράζει την Οξυά για 5 εκατ. ευρώ!

Η βασιλική οικογένεια του Κατάρ αγοράζει την Οξυά για 5 εκατ. ευρώ!

Την αγορά του ελληνικού νησιού, Οξυά που βρίσκεται στο Ιόνιο Πέλαγος από την βασιλική οικογένεια του Κατάρ αναφέρει σε δημοσίευμα της η βρετανική Telegraph.

Το άρθρο αναφέρει ότι το συγκεκριμένο deal έρχεται ένα μήνα μετά την αγορά συγκροτήματος τεσσάρων υπερπολυτελών ξενοδοχείων στην Costa Smeralda από τον Εμίρη του Κατάρ.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, το 1.236 στρεμμάτων ακατοίκητο νησί της Οξυάς, στο Ιόνιο Πέλαγος αγοράστηκε από την βασιλική οικογένεια του Κατάρ έναντι € 5 εκατομμυρίων ευρών. (£ 4,1 εκατ.).

Το θέμα αναφέρει ότι το νησί ανήκε σε ελληνική οικογένεια της Αυστραλίας και η αξία του ήταν 7 εκατομμύρια ευρώ.

Όμως, το μέλος της βασιλικής οικογένειας που το αγόρασε έκανε παζάρι, «κλείνοντας» τη συμφωνία στα 5 εκατομμύρια, λόγω της κρίσης και του υψηλού φόρου ακινήτων που υπάρχει αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα.

Μάλιστα, η Telegraph επικαλούμενη το δημοσίευμα του «Vladi Private Islands» αναφέρει ότι το ακατοίκητο νησάκι της Οξιάς είναι εύκολα προσβάσιμο και ιδανικό για ανάπτυξη σε ορισμένα από τα 1.236 στρέμματά του. Παρά το γεγονός ότι ένα μεγάλο μέρος του νησιού προστατεύεται, ως μέρος του οικολογικού δικτύου Natura 2000 είναι δυνατό κάποιο τμήμα του νησιού ν' αναπτυχθεί και να αξιοποιηθεί.