ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΕΦΚΑ: Μειώνονται οι εισφορές και για τους αγρότες από την 1η Ιουνίου (ΠΙΝΑΚΑΣ)

ΕΦΚΑ: Μειώνονται οι εισφορές και για τους αγρότες από την 1η Ιουνίου (ΠΙΝΑΚΑΣ)
Μείωση των ασφαλιστικών εισφορών και για τους αγρότες ανακοίνωσε ο ΕΦΚΑ
INTIME/Φωτογραφία αρχείου

Μείωση των ασφαλιστικών εισφορών και για τους αγρότες ανακοίνωσε ο ΕΦΚΑ

Νέες ελαφρύνσεις για τους αγρότες ανακοίνωσε ο ΕΦΚΑ με εγκύκλιο που αφορά τη μείωση στον κλάδο επικουρικής ασφάλισης από την 1η Ιουνίου 2022.

Σύμφωνα με την εγκύκλιο του ΕΦΚΑ η μείωση αφορά τις εισφορές του κλάδου επικουρικής ασφάλισης για μισθωτούς και μη μισθωτούς ασφαλισμένους, ανάμεσά τους και οι αγρότες.

Ειδικά για ό,τι αφορά τους αγρότες (ασφαλισμένοι του π. ΟΓΑ) και οι οποίοι υπάγονται προαιρετικά στην ασφάλιση του Κλάδου Επικουρικής από 1/1/2021, οι εισφορές μειώνονται και ισχύουν από 01.06.2022, ανά ασφαλιστική κατηγορία, ως εξής:

Επισημαίνεται ότι:

  • Από 01.01.2023 έως 31.12.2024 τα ποσά των εισφορών για κάθε κατηγορία στον Κλάδο Επικουρικής ασφάλισης θα προσαυξάνονται με διαπιστωτική πράξη του υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, κατά το ποσοστό μεταβολής του μέσου ετήσιου γενικού δείκτη τιμών καταναλωτή του προηγούμενου έτους. Σε περίπτωση αρνητικής τιμής του ως άνω ποσοστού, το ποσό της εισφοράς θα παραμένει στα επίπεδα του προηγούμενου έτους.
  • Από την 01.01.2025 και εφεξής τα ως άνω ποσά των ασφαλιστικών κατηγοριών θα προσαυξάνονται κατ’ έτος κατά τον δείκτη μεταβολής μισθών (παρ. 4 του άρ. 8, Ν.4670/2020)
Διαβάστε την εγκύκλιο για τη μείωση ασφαλιστικών εισφορών