ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Bitcoin: «Μάχη» να κρατηθεί κοντά στα 30.000 δολάρια

Στα 29.000  δολάρια υποχωρεί το Bitcoin
Στα 29.000 υποχωρεί το Bitcoin
Pixabay

Απώλειες καταγράφει το Bitcoin,  εν μέσω εκτιμήσεων πως δεν αποκλείεται να βρεθεί ακόμη και στα 8.000 δολάρια, τη στιγμή που η αύξηση των επιτοκίων  και ο πληθωρισμός ανησυχεί τους επενδυτές.

Οι παγκόσμιες αγορές κρυπτονομισμάτων συνεχίζουν να δέχονται ισχυρές πιέσεις. Το Bitcoin, το κρυπτονόμισμα με τη μεγαλύτερη κεφαλαιαοποίηση στον κόσμο υποχωρεί ως και τα 29.104 δολάρια.

Το δημοφιλές κρυπτονόμισμα έχει συνολική του κεφαλαιοποίηση να βρίσκεται στα 555 δισ. ευρώ.

Το Bitcoin καταγράφει πτώση σχεδόν 35,7% από τις αρχές του 2022, ενώ χάνει 62% από το υψηλό ρεκόρ των 69.000 δολαρίων που ήταν τον Νοέμβριο του 2021.

Η συνολική αγορά κρυπτονομισμάτων παρουσιάζει αρνητική εικόνα, καθώς τα περισσότερα εικονικά νομίσματα διαπραγματεύονταν στο κόκκινο.

Η πτώση του Bitcoin προβληματίζει για δύο βασικούς λόγους. Αφενός διότι δείχνει πως το κρυπτονόμισμα έχει στενή συσχέτιση με τον τεχνολογικό δείκτη Nasdaq στο αμερικανικό χρηματιστήριο. Αφετέρου διότι διαψεύδει όσους προσπάθησαν να αποδώσουν στο Bitcoin χαρακτηριστικά όμοια με το χρυσό, υποστηρίζοντας πως είναι asset που προστατεύει από τον πληθωρισμό.

Περαιτέρω πρώτη του Bitcoin από τα τρέχοντα επίπεδα, που δεν αποκλείεται να το οδηγήσει ακόμη και στα 8.000 δολάρια, προβλέπει ο επικεφαλής επενδύσεων της Guggenheim, Scott Minerd.

Μια τέτοια κίνηση θα αντιστοιχούσε σε κατρακύλα άνω του 70% σε σύγκριση με τη σημερινή τιμή.

«Όταν δεις επίμονη διάσπαση κάτω από τα 30.000 δολάρια τότε τα 8.000 δολάρια είναι ο τελικός προορισμός, συνεπώς θεωρώ ότι έχουμε ακόμη μεγαλύτερο περιθώριο πτώσης, ιδιαίτερα με την Fed να υιοθετεί περιοριστική πολιτική», είπε σε συνέντευξη στο CNBC, στο πλαίσιο του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ του Νταβός.

Ακολουθήστε το Newsbomb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newsbomb.gr