ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ηλεκτρικές συσκευές: Πότε ανοίγει η πλατφόρμα για τις αιτήσεις επιδότησης - Ποιες αντικαθιστούμε

Ηλεκτρικές συσκευές
Αρχές Ιουνίου αναμένεται να τεθεί σε ισχύ η ηλεκτρονική πλατφόρμα για το πρόγραμμα «Ανακυκλώνω - Αλλάζω συσκευή»
pixabay

Το πρόγραμμα επιδότησης των ηλεκτρικών συσκευών, αφορά την αντικατάσταση των παλαιών ενεργοβόρων συσκευών όπως κλιματιστικών, ψυγείων και καταψυκτών

Αρχές Ιουνίου αναμένεται να τεθεί σε ισχύ η ηλεκτρονική πλατφόρμα για το πρόγραμμα «Ανακυκλώνω - Αλλάζω συσκευή» για την επιδότηση και αντικατάσταση παλαιών οικιακών ηλεκτρικών συσκευών. Στο πρόγραμμα αναμένεται να ενταχθούν τουλάχιστον 350.000 νοικοκυριά.

Το πρόγραμμα επιδότησης των ηλεκτρικών συσκευών, αφορά συγκεκριμένα την αντικατάσταση των παλαιών ενεργοβόρων συσκευών όπως κλιματιστικών, ψυγείων και καταψυκτών με νέες σύγχρονες συσκευές φιλικότερες προς το περιβάλλον.

Απαραίτητη προϋπόθεση είναι οι παλαιές συσκευές να λειτουργούν, με την επιδότηση να φτάνει από το 35% έως και το 50% και ανάλογα το εισόδημα του επιδοτούμενου.

Αναλυτικά οι συσκευές που μπορούν να αντικατασταθούν:

  • Ψυγεία
  • Καταψύκτες
  • Κλιματιστικά

Στο πρόγραμμα επιδότησης δεν περιλαμβάνονται:

  • πλυντήρια ρούχων
  • πλυντήρια πιάτων
  • ηλεκτρικές κουζίνες

Σύμφωνα με τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστα Σκρέκα, μάλιστα, τα 350.000 νοικοκυριά που θα μπουν στο πρόγραμμα, θα καταφέρουν να μειώσουν μεσοσταθμικά 30% την κατανάλωση και στον λογαριασμό του ρεύματος. Σε περίπτωση που υποβληθούν πάνω από 350.000 αιτήσεις, τότε θα γίνει ιεράρχηση των αιτήσεων με σειρά κριτηρίων κατάταξης, όπως το εισόδημα ή ακόμη και κοινωνικά.

Σχετικές ειδήσεις