ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Έφοδος της γερμανικής αστυνομίας στη Deutsche Bank

Έφοδος της γερμανικής αστυνομίας στη Deutsche Bank
AP

Η Deutsche Bank  και η μονάδα διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων της DWS Group, δέχθηκαν έφοδο από την γερμανική αστυνομία στα γραφεία τους στη Φρανκφούρτη.

Οπως μεταδίδει το Bloomberg, αστυνομικοί, το πρωί της Τρίτης, εισήλθαν στους δίδυμους πύργους όπου έχει την έδρα της η γερμανική τράπεζα, καθώς και στις κοντινές εγκαταστάσεις του DWS Group, σύμφωνα με δήλωση του εισαγγελέα. Η έρευνα σχετίζεται με κατηγορίες για greenwashing κατά της μονάδας διαχείρισης διαχειριστή περιουσιακών στοιχείων.

«Συνεργαζόμαστε συνεχώς και πλήρως με όλες τις σχετικές ρυθμιστικές αρχές και αρχές για αυτό το θέμα και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε», δήλωσε εκπρόσωπος της DWS απαντώντας σε ερωτήσεις. Εκπρόσωπος της Deutsche Bank αρνήθηκε να σχολιάσει.

Οι μετοχές της DWS χάνουν έως και 4,6% μετά τη γνωστοποίηση της εφόδου και της Deutsche Bank έως και 2,3%.

Τι είναι το greenwashing; Η συμπεριφορά και οι δραστηριότητες μιας εταιρείας ή ενός οργανισμού που έχουν σκοπό να κάνουν τους ανθρώπους να πιστεύουν ότι ενδιαφέρεται για το περιβάλλον και ότι κάνει περισσότερα για την προστασία του, από ό, τι κάνει πραγματικά, με στόχο να αυξήσει τα κέρδη του.

Το περιβαλλοντικό κίνημα προειδοποίησε τους καταναλωτές για το greenwashing, λέγοντας ότι όροι όπως «φιλικοί προς το περιβάλλον», που χρησιμοποιούν επιχειρήσεις, συχνά δεν έχουν νόημα και προέρχονται από εταιρείες, που δεν είναι πραγματικά κοινωνικά και περιβαλλοντικά υπεύθυνες.