ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Νέοι αιφνιδιαστικοί έλεγχοι από υπ. Οικονομικών και ΣΔΟΕ

Νέοι αιφνιδιαστικοί έλεγχοι από υπ. Οικονομικών και ΣΔΟΕ

Νέους εκτεταμένους ελέγχους για τον εντοπισμό φορολογητέας ύλης που διαφεύγει ετοιμάζουν στο υπουργείο Οικονομικών, ακόμη και την παραμονή των εκλογών.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι τα επίπεδα, στα οποία θα κινηθούν, θα είναι πολλά, χωρίς να διαρρέονται πολλές λεπτομέρειες, για να μην χαθεί το πλεονέκτημα του αιφνιδιασμού.

Δεδομένο, ωστόσο, θα πρέπει να θεωρείται ότι για μια ακόμα φορά, στο στόχαστρο θα μπουν ελεύθεροι επαγγελματίες – και κυρίως γιατροί – οι οποίοι επιμένουν να μην κόβουν αποδείξεις.

Ήδη κάποιες προκαταρκτικές έφοδοι, σε κεντρικά ιατρεία της Αθήνας αλλά και των βορείων προαστίων, έχουν γίνει, δίνοντας ένα δείγμα γραφής για το τι πρόκειται να ακολουθήσει. Μάλιστα, σε ορισμένες περιπτώσεις, ως μέσο αντίδρασης, από κάποια ιατρεία κατέβηκαν από τις προθήκες τους οι σχετικές ταμπέλες, προκειμένου να μπερδευτούν οι ελεγκτές.

Παλιό κόλπο, που έχει εφαρμοστεί κατά κόρον στο παρελθόν, χωρίς ιδιαίτερα αποτελέσματα τώρα στο τέλος. Ένας άλλο τρόπος εντοπισμού φορολογητέας ύλης που διαφεύγει είναι και αυτός της συνδρομής των ευρωπαϊκών ελεγκτικών αρχών, όπως έγινε στην περίπτωση της Ολλανδίας.

Ως γνωστόν, το υπουργείο Οικονομικών της τελευταίας εντόπισε και συνέταξε λίστα 120 Ελλήνων που διέθεταν σκάφη αναψυχής στην Ολλανδία, χωρίς να τα έχουν δηλώσει ποτέ στην Ελλάδα. Κάτι ανάλογο λοιπόν λέγεται ότι ετοιμάζεται τώρα στην περίπτωση της Ιταλίας, όπου εικάζεται ότι υπάρχει ακόμα μεγαλύτερος αριθμός Ελλήνων που έχουν κάνει το ίδιο.

Το σχετικό αίτημα συνδρομής από τη Ρώμη, αν δεν έχει ήδη σταλεί, στέλνετε μέσα στις επόμενες ώρες. Και αμέσως μετά ακολουθούν και άλλες χώρες της ΕΕ.