ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Στα 31.000 δολάρια κινείται το Bitcoin

Στα 31.000 δολάρια κινείται το Bitcoin
Στα 31.000 δολάρια κινείται το Bitcoin
Pixabay

Κοντά στα 31.000 δολάρια διαπραγματεύεται σήμερα το Bitcoin με την κεφαλαιοποίηση του κρυπτονομίσματος να διαμορφώνεται στα  593 δισ. δολάρια.

Το κρυπτονόμισμα ενισχύεται έως και 4% στα 31.630 δολάρια.

Το Bitcoin κινείται σε ένα εύρος περίπου 25.000 έως 33.000 δολαρίων. Η πιο πρόσφατη ανοδική κίνηση ήρθε παρά τον πόλεμο στην Ουκρανία και την αναταραχή στις αγορές εμπορευμάτων.

Το νόμισμα είχε κολλήσει στα 31.000 δολάρι, καθώς η FED και άλλες κεντρικές τράπεζες αναιρούν τα μέτρα οικονομικής τόνωσης που είχαν θέσει σε εφαρμογή ως απάντηση στην ύφεση της πανδημίας. Αυτό σημαίνει ότι πλέον υπάρχουν λιγότερα μετρητά για να διατεθούν σε πιο επικίνδυνα περιουσιακά στοιχεία, συμπεριλαμβανομένων των κρυπτονομισμάτων. Επιπλέον, τα ψηφιακά νομίσματα τέθηκαν υπό έλεγχο μετά τους ισχυρισμούς ότι θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για να παρακάμψουν τις ρωσικές κυρώσεις, αν και πολλοί αναλυτές απορρίπτουν αυτόν τον ισχυρισμό.

Πάντως, στοιχεία της CoinGecko που επικαλείται το Bloomberg δείχνουν ότι το μερίδιο του Bitcoin στη συνολική αγορά crypto έχει ανέβει στο 44% - επίπεδο που είναι και το υψηλότερο από τον περασμένο Οκτώβριο, όταν τα κρυπτονομίσματα είχαν εκτοξευτεί σε ρεκόρ όλων των εποχών.