ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Bitcoin: Έχασε και τις 20.000 δολάρια - Καταρρέει σε χαμηλά διετίας

Το Bitcoin υποχώρησε έως τα 19.056 το Σάββατο, αγγίζοντας το χαμηλότερο επίπεδο από τον Δεκέμβριο το
Το Bitcoin υποχώρησε έως τα 19.056 το Σάββατο, αγγίζοντας το χαμηλότερο επίπεδο από τον Δεκέμβριο του 2020
Pixabay

Πτώση 58,47% καταγράφει από τις αρχές του 2022 το Bitcoin, το οποίο σήμερα κινείται στην περιοχή των 19.100 δολαρίων, με τη συνολική του κεφαλαιοποίηση να διαμορφώνεται στα 365 δισ. δολάρια.

Το Bitcoin υποχώρησε έως τα 19.056 το Σάββατο, αγγίζοντας το χαμηλότερο επίπεδο από τον Δεκέμβριο του 2020, καθώς οι επενδυτές ρευστοποιούν μαζικά τις θέσεις τους σε κρυπτονομίσματα.

H γενικότερη απαισιοδοξία έχει οδηγήσει και άλλα γνωστά κρυπτονομίσματα στο κόκκινο.

Την τελευταία εβδομάδα περισσότερα από 400 δισ. δολάρια σε κεφαλαιοποίηση έχουν χαθεί από ολόκληρη την αγορά κρυπτονομισμάτων. Η κεφαλαιοποίηση της αγοράς κρυπτονομισμάτων ανέρχεται στα 804 δισ. δολάρια, σύμφωνα με υπολογισμούς της Coin Market Cap.

Σε κάθε περίπτωση, το γεγονός ότι το Bitcoin και το Ether έχασαν τα στηρίγματα των 25.000 και των 1.200 δολαρίων αντίστοιχα δημιουργεί τριγμούς στην αγορά, αλλά και ανησυχίες για το μέλλον των κρυπτονομισμάτων. Μάλιστα, ήδη γίνεται λόγος για την έλευση ενός κρυπτοχειμώνα από παράγοντες της αγοράς.

Οι μακροοικονομικοί παράγοντες συμβάλλουν στην πτωτική τάση στις αγορές των κρυπτονομισμάτων, με τον αχαλίνωτο πληθωρισμό να συνεχίζεται και τις κεντρικές τράπεζες να αυξάνουν τα επιτόκιά τους για να ελέγξουν τις αυξανόμενες τιμές.

Οι αυξανόμενοι φόβοι για ύφεση αμβλύνουν την όρεξη για περιουσιακά στοιχεία ρίσκου και αυτό κάνει τους traders κρυπτονομισμάτων να παραμένουν επιφυλακτικοί για την αγορά Bitcoin σε αυτά τα χαμηλά επίπεδα.