ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Στα 20.500 δολάρια κινείται το Bitcoin

Στα 20.500 δολάρια κινείται το Bitcoin
Στα 20.500 δολάρια κινείται το Bitcoin
Pixabay

Άνοδο καταγράφει σήμερα το Bitcoin, παρά την αύξηση των επιτοκίων και τις απώλειες στις μετοχικές αγορές που ανησυχεί τους επενδυτές.

Το δημοφιλές κρυπτονόμισμα διαπραγματεύεται στα 20.586 δολάρια με τη συνολική του κεφαλαιοποίηση να βρίσκεται στα 392 δισ. ευρώ.

Το Bitcoin καταγράφει πτώση σχεδόν 55,47% από τις αρχές του 2022, ενώ χάνει 71% από το υψηλό ρεκόρ των 69.000 δολαρίων που ήταν τον Νοέμβριο του 2021.

Η συνολική αγορά κρυπτονομισμάτων παρουσιάζει θετική εικόνα, καθώς τα περισσότερα εικονικά νομίσματα διαπραγματεύονταν σήμερα με κέρδη.

Πάντως οι Bitcoin miners αρχίζουν να πωλούν νομίσματα που έχουν συσσωρεύσει για να καλύψουν τα αυξημένη κόστη, καθώς οι προοπτικές για ανάπτυξη του τομέα επιβραδύνονται και η τιμή του μεγαλύτερου κρυπτονομίσματος δείχνει λίγα σημάδια ανάκαμψης μετά την πρόσφατη κατάρρευση από τα υψηλά ρεκόρ.

Αυτό υποδηλώνει ότι οι εταιρείες ενδέχεται να μεταφέρουν μεγάλες ποσότητες crypto που είναι αποθηκευμένα στα ψηφιακά τους πορτοφόλια σε ανταλλακτήρια για πώληση. Η ροή από τους miners προς τα ανταλλακτήρια θεωρείται ενδεικτική για περισσότερες πωλήσεις.

Ωστόσο, ο παραπάνω αριθμός δεν σημαίνει απαραίτητα ότι οι miners πωλούν τόσα πολλά ψηφιακά νομίσματα, καθώς ορισμένοι από αυτούς βάζουν τα νομίσματά τους σε ανταλλακτήρια έτσι ώστε να κάνουν άλλες συναλλαγές και όχι για να τα πουλήσουν.