ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Επιδότηση καυσίμων: Μέτρα και για τους αγρότες στο πακέτο του νέου Fuel Pass

Επιδότηση καυσίμων: Μέτρα και για τους αγρότες στο πακέτο του νέου Fuel Pass
Τα μέτρα για την επιδότηση καυσίμων θα αφορούν και τους αγρότες
ΙΝΤΙΜΕ/Φωτογραφία αρχείου

Τα μέτρα για την επιδότηση καυσίμων θα αφορούν και τους αγρότες

Μέτρα στήριξης και για τους αγρότες θα περιλαμβάνουν οι σημερινές ανακοινώσεις για την επιδότηση καυσίμων που θα γίνουν αρχικά από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και στη συνέχεια από τον υπουργό Οικονομικών, τον υπουργό Ενέργειας και τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης.

Όπως είπε το πρωί της Τρίτης στο MEGA ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου στα μέτρα που θα ανακοινωθούν θα είναι και «μια πολιτική στήριξης στους αγρότες σε ό,τι αφορά την επιστροφή του ειδικού φόρου κατανάλωσης για το πετρέλαιο».

«Ο ειδικός φόρος κατανάλωσης στους αγρότες θα επιστραφεί» εξήγησε ο Γιάννης Οικονόμου.

Επιδότηση καυσίμων: Τι θα ανακοινωθεί

  • Για την βενζίνη θα συνεχιστεί το σύστημα του fuel pass με το ποσό της επιδότησης να είναι υψηλότερο σε σχέση με το προηγούμενο, περίπου στα 60-65 ευρώ.
  • Θα διευρυνθούν τα εισοδηματικά κριτήρια, περιλαμβάνοντας πιθανότατα όσους έχουν οικογενειακό εισόδημα έως και 45.000 ευρώ (καθαρό μετά την αφαίρεση των φόρων), όπως συνέβη και με το power pass
  • Για το diesel κίνησης η επιδότηση θα συνεχίσει να δίνεται στην αντλία και πιθανότατα θα είναι υψηλότερη από αυτή που ισχύει σήμερα, δηλαδή από τα 0,12 ευρώ θα φτάσει τα 0,15 ευρώ το λίτρο.
  • Θα έχει διάρκεια τρεις μήνες και θα ισχύσει από την 1η Ιουλίου και θα ολοκληρωθεί στις 30 Σεπτεμβρίου.