ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Power Pass: Τα ΑΦΜ για αίτηση με Taxisnet σήμερα (22/6) - Η προθεσμία

Power Pass: Τα ΑΦΜ για αίτηση με Taxisnet σήμερα (22/6) - Η προθεσμία
Η επιδότηση ρεύματος αφορά μόνο την κύρια κατοικία και τη φοιτητική στέγη
PIXABAY

Power Pass: Συνεχίζονται οι αιτήσεις για την επιδότηση ως και 600 ευρώ για τους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος, μέσα από την πλατφόρμα vouchers.gov.gr

Συνεχίζεται με γοργούς ρυθμούς η διαδικασία των αιτήσεων για την επιδότηση ρεύματος. Από το απόγευμα της Τρίτης (21/6), έχουν ανοίξει περισσότερα ΑΦΜ στην πλατφόρμα vouchers.gov.gr και πλέον, αιτήσεις μπορούν να υποβάλλουν οι καταναλωτές των οποίων το ΑΦΜ λήγει σε 1, 2, 3, 4, 5 και 6.

Η πλατφόρμα για το Power Pass θα παραμείνει ανοικτή έως και τις 30 Ιουνίου, ενώ τα χρήματα αναμένεται να πιστωθούν στους λογαριασμούς των δικαιούχων έως και τις 15 Ιουλίου.

Επιδότηση ρεύματος – Power Pass: Η διαδικασία, οι δικαιούχοι και τα ποσά

Δικαιούχοι της ενίσχυσης είναι οι οικιακοί καταναλωτές ηλεκτρικής ενέργειας, οι οποίοι είναι συμβεβλημένοι σε κυμαινόμενα τιμολόγια προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας που αναπροσαρμόζονται με βάση τη χονδρεμπορική τιμή αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας. Η ενίσχυση αφορά τον λογαριασμό κατανάλωσης της κύριας κατοικίας των δικαιούχων, καθώς και της μισθωμένης κατοικίας των παιδιών τους που σπουδάζουν.

Το ποσό της ενίσχυσης ανά λογαριασμό ρεύματος υπολογίζεται στο 60% επί του θετικού υπολοίπου που προκύπτει μετά την αφαίρεση από το ποσό της ρήτρας αναπροσαρμογής του λογαριασμού και των ποσών έκπτωσης.

Για την υποβολή της αίτησης οι δικαιούχοι θα πρέπει:

  • Να εισέλθουν στην ηλεκτρονική πλατφόρμα με τους κωδικούς πρόσβασης στο Taxisnet.
  • Να βεβαιώσουν ή να επικαιροποιήσουν τα στοιχεία για τη κύρια κατοικία, τον μετρητή κατανάλωσης ηλεκτρικού ρεύματος και το ποσοστό συνιδιοκτησίας.
  • Να διορθώσουν τυχόν λάθη ή παραλείψεις στα στοιχεία για την κύρια κατοικία τους.
  • Να αναγράψουν τον αριθμό του τραπεζικού τους λογαριασμού (IBAN).
  • Να πιστοποιήσουν την ορθότητα των στοιχείων και να οριστικοποιήσουν την υποβολή της αίτησης.

Επιδότηση ρεύματος - Οι εξαιρέσεις

Σε περίπτωση που ο λογαριασμός δεν αφορά κυμαινόμενο τιμολόγιο ο αιτών δεν δικαιούται τη λήψη ενίσχυσης. Επίσης, σε περίπτωση που ο λογαριασμός δεν αφορά παροχή οικιακής χρήσης, ο αιτών δεν δικαιούται τη λήψη ενίσχυσης.

Η οικονομική ενίσχυση χορηγείται σε δικαιούχους οι οποίοι επιβαρύνθηκαν με συνολική αύξηση των λογαριασμών ρεύματος που έχουν εκδοθεί για ποσό άνω των 30 ευρώ και δεν μπορεί να υπερβαίνει τα 600 ευρώ ανά δικαιούχο. Το ποσό της οικονομικής ενίσχυσης είναι αφορολόγητο, ανεκχώρητο και ακατάσχετο στα χέρια του Δημοσίου ή τρίτων.