ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σταϊκούρας: Αν χρειαστεί θα δοθεί νέα στήριξη για ρεύμα και καύσιμα το φθινόπωρο

Σταϊκούρας
Πεπεισμένος ο υπουργός Οικονομικών ότι κατά την διάρκεια του καλοκαιριού θα δημιουργηθεί πρόσθετος δημοσιονομικός χώρος
Intime News

Ο Χρήστος Σταϊκούρας υπογράμμισε πως εάν επιλεγεί αν δοθεί νέα επιταγή ακρίβειας δεν θα υπάρξει κάποια άλλη στήριξη

Πεπεισμένος ότι κατά την διάρκεια του καλοκαιριού θα δημιουργηθεί πρόσθετος δημοσιονομικός χώρος, για να υπάρξουν νέες παρεμβάσεις ενίσχυσης των πολιτών στο τέλος του 2022, εμφανίστηκε ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας.

Ο υπουργός Οικονομικών τόνισε ότι πιθανότατα να χρειαστεί νέα στήριξη για τα καύσιμα, στο τέλος Σεπτεμβρίου, αν συνεχιστεί το «ράλι» ανόδου, ενώ και για το ηλεκτρικό ρεύμα άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο παρέμβασης αν υπάρξει νέα αύξηση.

Όπως τόνισε ο ίδιος, για την κυβέρνηση είναι προτεραιότητα η κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης στο δημόσιο και τους συνταξιούχους από πρώτη Ιανουαρίου, ενώ υπογράμμισε πως εάν επιλεγεί αν δοθεί νέα επιταγή ακρίβειας δεν θα υπάρξει κάποια άλλη στήριξη

Αναφερόμενος στα σενάρια για πρόωρες εκλογές δήλωσε, μιλώντας το μεσημέρι της Τετάρτης (22/6) στον ΣΚΑΪ, ότι ο σχεδιασμός του ΥΠΟΙΚ είναι σχεδιασμός τετραετίας και πρόσθεσε ότι η μακρά προεκλογική περίοδος με μεγάλη ένταση δεν είναι θετική για τη χωρά. Σε κάθε περίπτωση ισχύουν αυτά που έχει δηλώσει ο ίδιος ο Πρωθυπουργός.

Νωρίτερα, ο κ. Σταϊκούρας είχε δηλώσει σε συνέντευξή του ότι «θέλει μεγάλη προσοχή και διορατικότητα στο πώς εξαντλείται ένας δημοσιονομικός χώρος. Εκτιμούμε μελλοντικά ότι θα δημιουργηθεί δημοσιονομικός χώρος για παρεμβάσεις, το ποιες θα είναι θα εξαρτηθεί από τη συγκυρία. Αύριο ξεκινά η συζήτηση στη Βουλή για την επέκταση του μειωμένου ΦΠΑ στις μεταφορές, την εστίαση, τους κινηματογράφους και τα γυμναστήρια μέχρι το τέλος του έτους».