ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Fuel Pass 2: Πότε κάνουμε τις αιτήσεις - Οι αλλαγές στη νέα επιδότηση - Ποιοι θα πάρουν 15€ παραπάνω

Fuel Pass 2: Πότε κάνουμε τις αιτήσεις - Οι αλλαγές στη νέα επιδότηση - Ποιοι θα πάρουν 15€ παραπάνω
INTIME NEWS

Το νέο Fuel Pass 2 θα είναι αυξημένο, ενώ θα έχει και μπόνους 15 ευρώ αν γίνει μέσω άυλης κάρτας

Το Fuel Pass 2 θα δώσει μια «ανάσα» στους οδηγούς που βλέπουν τις τιμές των καυσίμων να παίρνουν την ανηφόρα. Ανακοινώθηκε από την κυβέρνηση πως το νέο επίδομα βενζίνης που θα τρέξει για το τρίμηνο Ιουλίου, Αυγούστου, Σεπτεμβρίου θα είναι αυξημένο κατά 15 ευρώ αλλά όχι για τους... πολλούς.

Αναλυτικά ανακοινώθηκε:

Επιλέξιμα είναι φυσικά πρόσωπα συμπεριλαμβανομένων ελευθέρων επαγγελματιών, όπως ήταν και το Fuel Pass 1, με δηλωθέν εισόδημα 2021 έως 30.000 ευρώ με προσαύξηση 3.000 για κάθε μέλος και μέχρι 45.000 ευρώ.

Για να δοθεί η ενίσχυση θα πρέπει να γίνει αίτηση στην πλατφόρμα όπως την προηγούμενη φορά.

Κάθε όχημα μπορεί να δηλωθεί μόνο από ένα φυσικό πρόσωπο, και κάθε φυσικό πρόσωπο μπορεί να δηλώσει μόνο ένα όχημα, να μην οφείλονται τέλη κυκλοφορίας και το όχημα να είναι σε χρήση.

  • Σε ηπειρωτική περιοχή: 65 ευρώ χωρίς κάρτα 80 με κάρτα
  • Σε νησιωτική (και την Κρήτη): 85 ευρώ χωρίς κάρτα 100 ευρώ με κάρτα
  • Αύξηση 80% σε σχέση με την προηγούμενη επιδότηση
  • Μοτοσυκλέτες σε ηπειρωτική περιοχή: 45 ευρώ χωρίς κάρτα 60 με κάρτα
  • Μοτοσυκλέτες σε νησιωτική περιοχή: 55 ευρώ χωρίς κάρτα 70 με κάρτα
  • Για λίγους το έξτρα μπόνους +15 ευρώ μέσω άυλης κάρτας
  • Όπως και στο πρώτο Fuel Pass έτσι και σε αυτό, το έξτρα μπόνους της άυλης κάρτας είναι για λίγους.

Τι σημαίνει αυτό; Για να μπορέσετε να πάρετε να έξτρα χρήματα από το επίδομα βενζίνης θα πρέπει να ολοκληρώσετε την διαδικασία της αίτησης και να επιλέξετε την άυλη κάρτα. Για να γίνει αυτό όμως, θα πρέπει το κινητό σας να διαθέτει την λειτουργία NFC.

Η λειτουργία NFC δίνει την δυνατότητα στα smartphones να «γίνονται» και κάρτες, καθώς μέσα από συγκεκριμένες διαδικασίες δηλώνετε την κάρτα σας και την έχετε πλέον στο κινητό σας.

Αν και η λειτουργία NFC είναι πλέον πολύ διαδεδομένη και υπάρχει πλέον σε κάθε νέο smartphone, δεν το έχουν όλοι.

Για να δείτε αν το κινητό σας έχει την συγκεκριμένη λειτουργία (NFC), πηγαίνετε στις ρυθμίσεις του κινητού σας και αναζητήστε το NFC.

Δείτε στις παρακάτω εικόνες:

Αν λοιπόν όπως κάνετε την αναζήτηση στις ρυθμίσεις του κινητού σας σας εμφανίζει επιλογή για το NFC και να ενεργοποιήσετε τότε είστε από τους τυχερούς που θα πάρετε το μπόνους το +15 ευρώ.

Αν όμως δεν σας βγάλει επιλογή, τότε δεν έχει την υπηρεσία NFC το κινητό σας.

Πότε ανοίγει η πλατφόρμα και πώς γίνεται η αίτηση

Το επίδομα βενζίνης, θα ανοίξει τέλος Ιουλίου.

Τονίζεται ότι το επίδομα βενζίνης με την άυλη κάρτα θα είναι αυξημένο κατά 15 ευρώ (από 5 εύρω που ήταν στο Fuel Pass 1).

Υπενθυμίζεται ότι στο πρώτο επίδομα βενζίνης, οι περισσότεροι πολίτες είχαν «γυρίσει την πλάτη» στην άυλη κάρτα, και ίσως κάτι τέτοιο τώρα δεν θα συμβεί, με τα έξτρα 15 ευρώ μπόνους.

Κάτι που αξίζει να σημειωθεί, είναι πώς για να πάρετε το επίδομα βενζίνης θα πρέπει να έχετε κάνει Φορολογική Δήλωση για το 2021, οι προθεσμία για τις Φορολογικές Δηλώσεις λήγει 31 Ιουνίου -αν και αναμένεται να πάρει παράταση-.

Η αίτηση πρόκειται να είναι ίδια όπως και στο πρώτο επίδομα βενζίνης, μέσω gov.gr στην επιλογή Fuel Pass με κωδικούς taxisnet, τα στοιχεία σας και τα στοιχεία του αυτοκινήτου σας.