ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Bitcoin: Ανέκτησε τα 21.000 δολάρια

Ράλι 9% καταγράφει σήμερα το Bitcoin, το οποίο κινείται στην περιοχή των 20.000 δολαρίων
Ράλι 9% καταγράφει σήμερα το Bitcoin, το οποίο κινείται στην περιοχή των 20.000 δολαρίων
Pixabay

Άνοδο καταγράφει σήμερα το Bitcoin, το οποίο κινείται στην περιοχή των 21.000 δολαρίων, με τη συνολική του κεφαλαιοποίηση να διαμορφώνεται στα 404 δισ. δολάρια.

Το Bitcoin είχε βρεθεί προ 8 ημερών στα 17.934 δολάρια, αγγίζοντας το χαμηλότερο επίπεδο από τον Δεκέμβριο του 2020, καθώς οι επενδυτές ρευστοποιούσαν μαζικά τις θέσεις τους σε κρυπτονομίσματα.

Σε κάθε περίπτωση, το γεγονός ότι το Bitcoin και το Ether έχασαν τα στηρίγματα των 25.000 και των 1.200 δολαρίων αντίστοιχα δημιουργεί τριγμούς στην αγορά, αλλά και ανησυχίες για το μέλλον των κρυπτονομισμάτων. Μάλιστα, ήδη γίνεται λόγος για την έλευση ενός κρυπτοχειμώνα από παράγοντες της αγοράς.

Οι μακροοικονομικοί παράγοντες συμβάλλουν στην πτωτική τάση στις αγορές των κρυπτονομισμάτων, με τον αχαλίνωτο πληθωρισμό να συνεχίζεται και τις κεντρικές τράπεζες να αυξάνουν τα επιτόκιά τους για να ελέγξουν τις αυξανόμενες τιμές.

Αναλυτές εκτιμόυν ότι δεν υπάρχουν περιθώρια ουσιαστικής ανάκαμψης των κρυπτονομισμάτων - τουλάχιστον όχι όσο η Fed συνεχίζει τις επιθετικές αυξήσεις επιτοκίων.