ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πανάκριβος ο καφές στο χέρι - «Έχει γίνει σαν τη βενζίνη, δεν ξέρουμε πού θα φτάσει»

Καφές ακρίβεια
Η ακρίβεια «χτύπησε» και τον καφέ στο χέρι
INTIME/Φωτογραφία αρχείου

Η ακρίβεια «χτύπησε» και τον καφέ στο χέρι

Σε είδος πολυτελείας έχει εξελιχθεί ο καφές στο χέρι καθώς όσοι έχουν επισκεφθεί το τελευταίο διάστημα μια καφετέρια έχουν διαπιστώσει τις αυξήσεις στις τιμές στο ρόφημα αυτό.

Περιγράφοντας την κατάσταση ο ιδιοκτήτης καφέ στη Θεσσαλονίκη, Τάσος Τσιλιγγιρίδης, είπε στο MEGA «υπάρχει αύξηση μήνα παρά μήνα το τελευταίο διάστημα. Τους τελευταίους δύο μήνες φαίνεται να έχει σταθεροποιηθεί η κατάσταση. Φρέντο εσπρέσο πουλούσαμε 1,60, τώρα πλέον τον δίνουμε 2 ευρώ. Ο φρέντο καπουτσίνο αυτή τη στιγμή είναι στα 2,20 ευρώ. Ο ελληνικός χωρίς καπάκι στο ποτηράκι είναι στο 1,45 ευρώ».

Όπως είπε, μάλιστα, «κάποιοι έρχονται με τις κούπες τους, αλλά όχι πολλοί. Μετράει και το τι ποιότητα καφέ πουλάς στις τιμές».

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του MEGA οι τιμές στον καφέ στο χέρι σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη έχουν διαμορφωθεί ως εξής το τελευταίο διάστημα:

Αττική
Καπουτσίνο: 4,30€
Φρέντο καπουτσίνο: 4,50€
Εσπρέσο: 3,50€
Φρέντο Εσπρέσο: 4,10€
Φίλτρου: 3,80€
Ελληνικός: 3,10€
Φραπέ: 2,60€

Θεσσαλονίκη
Καπουτσίνο: 3,50€
Φρέντο Καπουτσίνο: 4€
Εσπρέσο: 3,20€
Φρέντο Εσπρέσο: 3,50€
Φίλτρου: 4€
Ελληνικός: 2,20€
Φραπέ: 1,80€

Η κατάσταση, μάλιστα, δεν αναμένεται να βελτιωθεί το επόμενο διάστημα με τους εμπόρους του καφέ να εκφράζου την αγωνία τους επικαλούμενοι όσα γίνονται με τη βενζίνη. «Έχει γίνει ο καφές σαν την βενζίνη, και δεν ξέρουμε ακόμα τι θα γίνει» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Τσιλιγγιρίδης

Σχετικές ειδήσεις