ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Power Pass: H αλλαγή στις αιτήσεις μετά το μπέρδεμα με τις διευθύνσεις κατοικίας

Power Pass: H αλλαγή στις αιτήσεις μετά το μπέρδεμα με τις διευθύνσεις κατοικίας
Σε αλλαγή στις αιτήσεις για το Power Pass προχωρά το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης
Pixabay

Σε αλλαγή στις αιτήσεις για το Power Pass προχωρά το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης

Χωρίς κανένα πρόβλημα λειτουργεί η πλατφόρμα του Power Pass διευκρινίζουν πηγές του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης μετά το μπέρδεμα που δημιουργήθηκε με τις διευθύνσεις κατοικίας μετά την υποβολή των φετινών φορολογικών δηλώσεων.

Το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης αποφάσισε, επίσης, να απλοποιήσει ακόμη περισσότερο τη διαδικασία υποβολής της αίτησης για το Power Pass, προχωρώντας σε προσαρμογή του συστήματος, με στόχο να διευκολυνθούν οι πολίτες οι οποίοι αλλάζουν τη διεύθυνση κατοικίας τους στην ΑΑΔΕ μετά την υποβολή της αίτησης για την επιδότηση.

Έτσι, για τις υπό εκκαθάριση αιτήσεις, προσωρινά δεν γίνεται ενημέρωση με τα στοιχεία τα οποία οι πολίτες άλλαξαν στη φορολογική δήλωση που κατέθεσαν μετά την υποβολή της αίτησης για την επιδότηση.

Επιπλέον, από το βράδυ της Πέμπτης 30 Ιουνίου, οι πολίτες θα ενημερώνονται στην πλατφόρμα υποβολής της αίτησης για το Ρower Ρass ότι, εφόσον επιλέξουν να περάσουν οι αλλαγές στα στοιχεία τους, θα χρειαστεί να υποβάλουν εκ νέου την αίτηση.

Όπως διευκρινίζεται η συγκεκριμένη δυσλειτουργία αφορά 2.500 πολίτες σε σύνολο 2.600.000 αιτήσεων για power pass που έχουν ήδη υποβληθεί. Πρόκειται για πολίτες οι οποίοι υπέβαλαν πρώτα την αίτηση για το Ρower Ρass και ακολούθως τη φορολογική τους δήλωση, αλλάζοντας στη φορολογική δήλωση τη διεύθυνση κατοικίας τους, και κάνοντας εκ νέου ταυτοποίηση στην πλατφόρμα για το Ρower Ρass. Σε αυτές τις περιπτώσεις, χρειάστηκε επανυποβολή της αίτησης για το Ρower Ρass. Σε όλες τις υπόλοιπες, η αίτηση προχώρησε κανονικά.

Υπενθυμίζεται ότι από τις 17 Ιουνίου, ημέρα που άνοιξε η πλατφόρμα για την υποβολή, τονίζεται στις οδηγίες προς τους πολίτες ότι η αλλαγή διεύθυνσης πρέπει να γίνει πριν την αίτηση για το power pass, και πραγματοποιείται στην πλατφόρμα

Σχετικές ειδήσεις