ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Οικονόμου στο Newsbomb.gr για παράταση Fuel Pass: Θα είμαστε στο πλευρό της κοινωνίας

Οικονόμου στο Newsbomb.gr για παράταση Fuel Pass: Θα είμαστε στο πλευρό της κοινωνίας
Σχεδόν ειλημμένη η απόφαση για νέα επιδότηση καυσίμων όπως προκύπτει από την απάντηση του Γιάννη Οικονόμου στο Newsbomb.gr
INTIME/Φωτογραφία αρχείου

Σχεδόν ειλημμένη η απόφαση για νέο Fuel Pass όπως προκύπτει από την απάντηση του Γιάννη Οικονόμου στο Newsbomb.gr

Μπορεί το Fuel Pass 2 να αναμένεται να ανοίξει το επόμενο διάστημα, εντούτοις η κυβέρνηση φαίνεται ότι ετοιμάζεται και για τρίτη επιδότηση καυσίμων όπως προκύπτει και από την απάντηση του κυβερνητικού εκπροσώπου, Γιάννη Οικονόμου, μετά από ερώτηση του Newsbomb.gr κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών το μεσημέρι της Πέμπτης.

«Όσο διαρκούν οι ανατιμήσεις η κυβέρνηση θα εξαντλεί κάθε δυνατότητα στήριξης της κοινωνίας» είπε αρχικά ο Γιάννης Οικονόμου ο οποίος υπενθύμισε ότι «ήδη τρέχουμε το μεγαλύτερο πρόγραμμα στήριξης στην Ευρώπη για την ηλεκτρική ενέργεια»

«Όσο διαρκεί το πρόβλημα τόσο η κυβέρνηση θα κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να στέκετε στο πλευρό της κοινωνία» κατέληξε ο Γιάννης Οικονόμου λίγη ώρα μετά τη σχετική αναφορά του πρωθυπουργού στο ίδιο θέμα.

Fuel Pass: Τι προανήγγειλε ο πρωθυπουργός για την επόμενη επιδότηση καυσίμων

Τις πληροφορίες που είχαν διακινηθεί το τελευταίο διάστημα ότι εξετάζεται σοβαρά το ενδεχόμενο για τρίτο γύρο επιδότησης καυσίμων από τα τέλη Σεπτεμβρίου οπότε και θα εκπνεύσει η ισχύς του Fuel Pass 2 επιβεβαίωσε το πρωί της Πέμπτης ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνέντευξή του στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ όπου αναφέρθηκε και στο θέμα των εκλογών.

Όπως είπε μετά από σχετική ερώτηση για το Fuel Pass και το ενδεχόμενο τρίτης επιδότησης καυσίμων είπε ότι «θα συνεχιστεί εφόσον χρειαστεί γιατί αν είμαστε με τέτοιες τιμές πρέπει να είμαστε έτοιμοι να συνεχίσουμε για όσο χρειαστεί».

«Πρέπει να προβλέψουμε το χειρότερο σενάριο, ότι ο πόλεμος στην Ουκρανία θα συνεχιστεί και τα πράγματα στον χώρο της ενέργειας θα γίνουν χειρότερα» συμπλήρωσε ο πρωθυπουργός.

Εξήγησε, δε, γιατί δεν προκρίνεται η λύση της μείωσης του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στα καύσιμα λέγοντας ότι «δημοσιονομικά δεν το αντέχουμε καθώς η έμφασή μας δόθηκε, δίνεται και θα δίνεται για το ηλεκτρικό ρεύμα και το φυσικό αέριο». «Προτιμώ το δημοσιονομικό όφελος να το κατανείμω σε όσους έχουν ανάγκη» πρόσθεσε ο πρωθυπουργός.

Σχετικές ειδήσεις