ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Power Pass: Η ώρα της πληρωμής - Τα e-mail για την εκκαθάριση

Power Pass: Η ώρα της πληρωμής - Τα e-mail για την εκκαθάριση
Ποιοι θα επιστρέψουν διπλάσιο το ποσό που θα λάβουν

Power Pass: Οι πληρωμές αναμένεται να γίνουν την Παρασκευή ή την Δευτέρα και οι καταναλωτές θα δουν τα χρήματα τους κατευθείαν στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς

Ξεκινάει, εκτός απροόπτου, την Παρασκευή 15 Ιουλίου η πληρωμή του Power Pass. Ήδη οι δικαιούχοι έλαβαν e-mail για να μπουν στην πλατφόρμα και να ελέγξουν την εκκαθάριση. Η επιστροφή των ποσών 18 έως 600 ευρώ θα γίνει σε δύο δόσεις καθώς σε πολλές αιτήσεις απαιτείται έλεγχος και διασταύρωση στοιχείων.

Σημειώνεται ότι η οικονομική ενίσχυση παρέχεται σε φυσικά πρόσωπα, φορολογικούς κατοίκους Ελλάδος, με ετήσιο καθαρό οικογενειακό εισόδημα φορολογικού έτους 2020 το οποίο μετά την αφαίρεση των φόρων ανέρχεται έως τις 45.000 ευρώ. Αν ο υπόχρεος υποβάλει για πρώτη φορά φορολογική δήλωση για το φορολογικό έτος 2021, λαμβάνεται υπόψη το καθαρό οικογενειακό εισόδημα μετά φόρων, φορολογικού έτους 2021.

Υπενθυμίζεται ότι η επιδότηση δίνεται σε όσους είχαν συνολική επιβάρυνση στους λογαριασμούς ρεύματος από την 1η Δεκεμβρίου 2021 έως τις 31 Μαΐου 2022 πάνω από 30 ευρώ με το κράτος να καλύπτει το 60% της αυξημένης κατανάλωσης για κύριες κατοικίες και φοιτητικές μετά την αφαίρεση της κρατικής επιδότησης και των εκπτώσεων από τους παρόχους.

Power pass: Ποιοι θα επιστρέψουν διπλάσιο το ποσό που θα λάβουν

Οι διασταυρώσεις των στοιχείων θα συνεχιστούν και μετά την πίστωση των ποσών. Σε περίπτωση που διαπιστωθεί ότι έχουν δηλωθεί ψευδή ή ανακριβή στοιχεία για τη λήψη της οικονομικής ενίσχυσης, τότε το ποσό είναι απαιτητό και μάλιστα σε ύψος διπλάσιο από εκείνο της ενίσχυσης. Για παράδειγμα αν κάποιος λάβει ενίσχυση 300 ευρώ και έχει δηλώσει ψευδή ή ανακριβή στοιχεία τότε θα κληθεί να πληρώσει 600 ευρώ.