ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Επιδότηση ηλεκτρικών συσκευών: Εξετάζεται αύξηση του ποσού

Επιδότηση ηλεκτρικών συσκευών: Εξετάζεται αύξηση του ποσού
Τι μελετά η κυβέρνηση
Pixabay

Επιδότηση ηλεκτρικών συσκευών: 250.000 άνθρωποι θα πάρουν το voucher, ενώ η κυβέρνηση μελετά την αύξηση του ποσού για να πάρουν και κάποιοι από τους επιλαχόντες

Περίπου 910.000 αιτήσεις έγιναν για το πρόγραμμα «Ανακυκλώνω - Αλλάζω συσκευή» και σύμφωνα με τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστα Σκρέκα, 250.000 άνθρωποι θα πάρουν το voucher. Όπως τόνισε, ωστόσο, μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ η κυβέρνηση μελετά την αύξηση του ποσού για να πάρουν και κάποιοι από τους επιλαχόντες.

Ανακοίνωσε επίσης ότι αυξάνεται κατά 30% η επιδότηση για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα και τα ηλεκτρικά δίκυκλα.

Η κυβέρνηση έχει προνοήσει ώστε τους επόμενους δώδεκα μήνες να στηρίζει νοικοκυριά και επιχειρήσεις τόνισε ο κ. Σκρέκας. Ανέφερε ότι μέσα σε 7 ημέρες με το νέο μηχανισμό έχουν ανακτηθεί πάνω από 130 εκατομμύρια υπερέσοδα που θα διατεθούν για την στήριξη των πολιτών.

Τόνισε παράλληλα ότι η κυβέρνηση έχει λάβει τα απαραίτητα μετρά ακόμα και για το δυσμενές σενάριο της διακοπής του φυσικού αεριού από τη Ρωσία. Όπως είπε αυτά είναι

  • H αντικατάσταση εν μέρει με υγροποιημένο αέριο που παίρνουμε από την Ρωσία,
  • Η αύξηση της ηλεκτροπαραγωγής με λιγνίτη και ντίζελ,
  • Η λειτουργία της νέας μονάδας στην Πτολεμαΐδα,
  • Η αποθήκευση υγροποιημένου αεριού στην Ιταλία το οποίο θα έρχεται στην Ελλάδα με αντιστροφή ροή από τον Αγωγό ΤΑΠ.

Ο κ. Σκρέκας τόνισε ότι με το νέο σύστημα που εφαρμόζεται από την 1η Ιουλίου επιδοτείται το 80 με 90% της αύξησης των λογαριασμών των καταναλωτών.