ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΕΚΤ: Κανένα περιθώριο για επαναδιαπραγμάτευση

ΕΚΤ: Κανένα περιθώριο για επαναδιαπραγμάτευση

Κανένα περιθώριο για επαναδιαπραγμάτευση του προγράμματος εξυγίανσης της ελληνικής οικονομίας δεν αφήνει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, όπως προειδοποίησε ο Γιοργκ Άσμουσεν.

Σε συνέντευξή του στη γερμανική οικονομική εφημερίδα «Handelsblatt», το μέλος του διευθυντηρίου της ΕΚΤ υπογραμμίζει ότι η Ελλάδα δεν θα πρέπει να αναμένει την παραμικρή διάθεση από την Τράπεζα για επαναδιαπραγμάτευση του προγράμματος εξυγίανσης.

«Η Ελλάδα πρέπει να γνωρίζει ότι δεν υπάρχουν εναλλακτικές στο συμφωνημένο πρόγραμμα εξυγίανσης, εάν θέλει να παραμείνει στην ευρωζώνη», λέει χαρακτηριστικά.

Στην ίδια γραμμή με την ΕΚΤ είναι και η γερμανική Μπούντεσμπανκ. Σε έκθεσή της που δημοσιεύεται σήμερα από μερίδα του γερμανικού Τύπου υπογραμμίζεται ότι «πρωταρχικός στόχος της εθνικής πολιτικής σε όλες αυτές τις χώρες πρέπει να είναι η ανάκτηση της εμπιστοσύνης των αγορών».

Τέλος, με μια ξεκάθαρη προειδοποίηση τοποθετήθηκε στο θέμα ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς, για πιθανή διακοπή της χρηματοδότησης. Ο κ. Σουλτς τονίζει στην εφημερίδα «Bild» ότι «τα ελληνικά κόμματα θα πρέπει να αναλογιστούν ότι μια σταθερή κυβέρνηση που θα τηρήσει τα συμφωνηθέντα, είναι η βασική προϋπόθεση περαιτέρω στήριξης εκ μέρους των χωρών της ευρωζώνης».