ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Fuel Pass 2 - vouchers.gov.gr: Μέχρι πότε είναι η προθεσμία για την αίτηση

Fuel Pass 2 - vouchers.gov.gr: Μέχρι πότε είναι η προθεσμία για την αίτηση
Πώς γίνεται η καταβολή των χρημάτων
Pixabay

Από τη Δευτέρα 1η Αυγούστου και μέχρι την 1η Σεπτεμβρίου οι δικαιούχοι του Fuel Pass 2 μπορούν να υποβάλλουν αίτηση στο vouchers.gov.gr για το επίδομα βενζίνης

Σήμερα Τρίτη (2/8) οι δικαιούχοι που πληρούν τα εισοδηματικά κριτήρια και ο ΑΦΜ τους έχει λήγοντα 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 μπορούν να εισέλθουν στο vouchers.gov.gr και να κάνουν αίτηση για να λάβουν το Fuel Pass 2.

Κάθε όχημα ή μοτοσυκλέτα-μοτοποδήλατο μπορεί να δηλωθεί από ένα μόνο φυσικό πρόσωπο, το οποίο διαθέτει επί του οχήματος και της μοτοσυκλέτας-μοτοποδηλάτου πλήρη κυριότητα ή συγκυριότητα ή είναι μισθωτής δυνάμει συμβολαίου χρηματοδοτικής μίσθωσης (leasing). Κάθε φυσικό πρόσωπο μπορεί να δηλώνει μόνο ένα όχημα ή μοτοσυκλέτα-μοτοποδήλατο. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι το όχημα, μοτοσυκλέτα-μοτοποδήλατο να είναι σε κυκλοφορία, να είναι ασφαλισμένο και να μην οφείλονται γι’ αυτό τέλη κυκλοφορίας.

Πότε υποβάλλονται οι αιτήσεις για το Fuel Pass 2

  • Την 2η/8/2022 αίτηση μπορούν να υποβάλλουν πολίτες που ο ΑΦΜ τους λήγει σε 4, 5, 6 και 7.
  • Την 3η/8/2022 αίτηση μπορούν να υποβάλλουν πολίτες που ο ΑΦΜ τους λήγει σε 8, 9 και 0.

Από την 4η/8/2022 και εξής είναι δυνατή η υποβολή αιτήσεων, ανεξαρτήτως του λήγοντος αριθμού του Α.Φ.Μ. των φυσικών προσώπων. Η υποβολή αιτήσεων λήγει την 1η/9/2022.

Επίδομα βενζίνης: Πώς γίνεται η καταβολή των χρημάτων

H καταβολή του ποσού γίνεται με δύο μεθόδους:

  • Μέσω έκδοσης άυλης ψηφιακής κάρτας (Viva Wallet ή Alpha Bank) που χρησιμοποιείται με κατάλληλο smartphone που υποστηρίζει απαραιτήτως την τεχνολογία ανέπαφων συναλλαγών NFC.
  • Μέσω κατάθεσης σε προσωπικό τραπεζικό λογαριασμό που κατέχει ο δικαιούχος ή σε λογαριασμό στον οποίο ο δικαιούχος είναι συνδικαιούχος.

Σε περίπτωση που ένα ζευγάρι πληροί τα κριτήρια με την κοινή φορολογική του δήλωση, δικαιούνται και οι δύο την ενίσχυση σε περίπτωση κατοχής δύο ξεχωριστών οχημάτων.