ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Οι αναλυτές εξακολουθούν να είναι επιφυλακτικοί για την άνοδο του Bitcoin

Οι κινήσεις των κρυπτονομισμάτων είναι σε γενικές γραμμές αντίστοιχες με αυτές των αμερικανικών μετο
Οι κινήσεις των κρυπτονομισμάτων είναι σε γενικές γραμμές αντίστοιχες με αυτές των αμερικανικών μετοχών τον τελευταίο καιρό, παρακολουθώντας ιδίως τον τεχνολογικά βαρύ Nasdaq.
Pixabay

Μικρά κέρδη καταγράφει το Bitcoin. Διαπραγματεύεται στα 23.231 δολάρια με τη συνολική του κεφαλαιοποίηση να βρίσκεται στα 443 δισ. ευρώ.

Το Bitcoin καταγράφει πτώση σχεδόν 50% από τις αρχές του 2022, ενώ χάνει 64% από το υψηλό ρεκόρ των 69.000 δολαρίων που ήταν τον Νοέμβριο του 2021.

Πάντως, τη στιγμή που η αγορά των κρυπτονομισμάτων, προσπαθεί να ανακτήσει έδαφος και να αλλάξει σελίδα, ο φόβος των επενδυτών είναι πως έπονται και άλλες χρεοκοπίες. Εάν αυτές πράγματι συνεχιστούν, είναι αμφίβολο εάν η αγορά θα καταφέρει να κρατηθεί στο επίπεδο του ενός τρισ. δολαρίων, ωστόσο μελλοντικά θα είναι προς όφελος των επενδυτών να φύγουν αφερέγγυοι παίκτες, να μειωθεί η μόχλευση και το ρίσκο.

Οι αναλυτές εξακολουθούν να είναι επιφυλακτικοί για την άνοδο του Bitcoin εν μέσω μιας αγοράς που αποστρέφεται τον κίνδυνο, ο πληθωρισμός να φτάνει σε υψηλό 40 ετών, και το ντόμινο χρεοκοπιών που κατακλύζει τις αγορές κρυπτονομισμάτων.

Το δολάριο σε σχέση με τα ξένα νομίσματα, πλησιάζει σε υψηλά που δεν έχουν παρατηρηθεί από το 2002, και πάντα ένα ισχυρό δολάριο σημαίνει λιγότερο ισχυρό Bitcoin.

Πολλοί επενδυτές κρυπτονομισμάτων με μεγάλες θέσεις σε stablecoin που ακολουθούν το δολάριο, σημειώνουν κέρδη χωρίς να το επιδίωκαν άμεσα με θέσεις σε «σταθερά νομίσματα», καθώς το ευρώ έπεσε στο χαμηλό 20 ετών έναντι του δολαρίου. Περαιτέρω αύξηση της αξία του δολαρίου, θα έχει αρνητική συσχέτιση με τις τιμές του Bitcoin, και έτσι περαιτέρω αυξήσεις του δείκτη DXY θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε πτώση των τιμών των κρυπτονομισμάτων.