ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Επιδότηση ηλεκτρικών συσκευών: Επιπλέον δικαιούχοι στο πρόγραμμα «Αλλάζω Συσκευή»

Επιδότηση ηλεκτρικών συσκευών: Επιπλέον δικαιούχοι στο πρόγραμμα «Αλλάζω Συσκευή»
Κερδισμένοι και οι επιλαχόντες του προγράμματος «Αλλάζω Συσκευή»
Unsplash

Η αύξηση του προϋπολογισμού σε προγράμματα επιδότησης αναμένεται να φέρει επιπλέον δικαιούχους και στο πρόγραμμα «Αλλάζω Συσκευή».

Το πρόγραμμα ξεπέρασε και τις πλέον αισιόδοξες των προβλέψεων, καθώς οι πολίτες έδειξαν μεγάλη ανταπόκριση στην αντικατάσταση ενεργοβόρων ηλεκτρικών συσκευών. Μάλιστα, έχει ξεκινήσει ήδη η εξαργύρωση των voucher για την αγορά ψυγειοκαταψυκτών, ψυγείων και air condition. Η αύξηση του προϋπολογισμού στο πρόγραμμα επιδότησης ηλεκτρικών συσκευών, αναμένεται να βάλει μέσα στους δικαιούχους και τους επιλαχόντες.

Σε πρόσφατη συνέντευξή του ο υπουργός Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας, είχε αναφέρει πως «θα αυξηθεί ο αρχικός προϋπολογισμός του προγράμματος “Ανακυκλώνω-Αλλάζω συσκευή” προκειμένου να ενταχθούν σταδιακά σε αυτό οι επιλαχόντες».

«Ήδη εμείς διερευνούμε τα κατάλληλα χρηματοδοτικά εργαλεία για να αυξήσουμε τον αρχικό προϋπολογισμό που είναι 150 εκατ. ευρώ έτσι ώστε να μπορέσουν σταδιακά και οι επιλαχόντες να αντικαταστήσουν τις παλιές συσκευές», σχολίασε ο κ. Σκρέκας στον ΑΝΤ1.

«Θα αυξήσουμε τον προϋπολογισμό σταδιακά, ώστε σχεδόν 900.000 νοικοκυριά… 900 χιλιάδες διαφορετικά ΑΦΜ, να μπορέσουν -οι περισσότεροι από αυτούς- να αντικαταστήσουν μια συσκευή και να πετύχουν μια μείωση στην κατανάλωση στον λογαριασμό ρεύματος που θα κυμαίνεται κατά μέσο όρο μεταξύ 30% και 40%», συμπλήρωσε.