ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Φίσερ: Μεγάλα μειονεκτήματα για την ΕΕ αν βγει η Ελλάδα από το ευρώ

Φίσερ: Μεγάλα μειονεκτήματα για την ΕΕ αν βγει η Ελλάδα από το ευρώ

«Καμπανάκι» κινδύνου για τις επιπτώσεις μιας ενδεχόμενης εξό0δου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη, κρούει ο ομοσπονδιακός πρόεδρος της Αυστρίας, Χάιντς Φίσερ, σε συνέντευξή του στην Αυστριακή Ραδιοφωνία.

«Μια έξοδος της Ελλάδας από την Ευρωζώνη θα είχε πολύ μεγάλα μειονεκτήματα, τόσο για την Ελλάδα όσο και για τις άλλες χώρες της Ευρωζώνης, προειδοποίησε ο κ. Φίσερ, προσθέτοντας, πως όλοι θα κάνουν κάθε τι δυνατό για να μην συμβεί κάτι τέτοιο και να παραμείνει αλώβητη η Ευρωζώνη.

Ο ομοσπονδιακός πρόεδρος της Αυστρίας ξεκαθάρισε ωστόσο πως όλες οι "σημαντικές δυνάμεις" στην Ευρώπη προσπαθούν για να κρατηθεί η Ευρωζώνη ανέπαφη.

Σε σχέση με τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει η Ελλάδα, ανέφερε πως συμφωνίες που έχουν συναφθεί θα πρέπει να τηρούνται, ωστόσο, πέρα από τα πακέτα λιτότητας θα πρέπει, κατά τον δυνατό καλύτερο τρόπο, να γίνουν προσπάθειες για να ανοίξουν ευκαιρίες, να καταστεί δυνατή η ανάπτυξη και να δοθεί προοπτική στους ανθρώπους στην Ελλάδα για να μπορέσουν να εξέλθουν από το σημερινό τους αδιέξοδο.

Ο ομοσπονδιακός πρόεδρος της Αυστρίας επισήμανε πως η κατάσταση στην Ελλάδα είναι δύσκολη και θα πρέπει τόσο στο εσωτερικό της όσο και στο εξωτερικό να υπάρξει υπευθυνότητα.