ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Η Δρομέας, οι επενδύσεις της αρτοβιομηχανίας Στεργίου και τα ακίνητα φιλέτα στη Βασιλέως Γεωργίου Β΄

Η Δρομέας, οι επενδύσεις της αρτοβιομηχανίας Στεργίου και τα ακίνητα φιλέτα στη Βασιλέως Γεωργίου Β΄

Το Newsbomb.gr μέσα από τη στήλη «Over the Counter», φιλοδοξεί να προσφέρει στους αναγνώστες του μια σταθερή πηγή πληροφόρησης για τα τεκταινόμενα στο οικονομικό, επιχειρηματικό και χρηματιστηριακό παρασκήνιο της χώρας.

Η Δρομέας επεκτείνεται

Στις αρχές του μήνα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφθηκε τις παραγωγικές εγκαταστάσεις της εταιρείας Δρομέας στις Σέρρες, όπου ξεναγήθηκε από τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας Θανάση Παπαπαναγιώτου. Ωστόσο, οι εν λόγω εγκαταστάσεις σύντομα θα είναι σχεδόν διπλάσιες σε μέγεθος. Βλέπετε η Δρομέας έχει εκπονήσει επενδυτικό σχέδιο ύψους 1,8 εκατ. ευρώ για την επέκταση της δυναμικότητας της μονάδας παραγωγής επίπλων γραφείου στις Σέρρες. Το επενδυτικό σχέδιο υπάχθηκε προ ημερών στον αναπτυξιακό νόμο και θα λάβει επιχορήγηση 580.657 ευρώ. Η επέκταση της δυναμικότητας της μονάδας παραγωγής επίπλων γραφείου της Δρομέας αναμένεται να αυξήσει σημαντικά τον τζίρο της εισηγμένης, ο οποίος το 2021 στο σύνολο του έτους ανήλθε σε 22 εκατ. ευρώ και στο πρώτο εξάμηνο του 2022 εκτιμάται πως κινήθηκε πέριξ των 9-10 εκατ. ευρώ.

Η αρτοβιομηχανία Στεργίου

Σε μια εξαιρετικά μεγάλη επένδυση προχωρεί και η αρτοβιομηχανία της Οικογένειας Στεργίου. Η εταιρεία που τα τελευταία χρόνια καταγράφει τζίρους πάνω από 30 εκατ. ευρώ ετησίως και καθαρά κέρδη κοντά στα 5 εκατ. ευρώ, έχει δρομολογήσει την ίδρυση μιας νέας βιομηχανικής μονάδας παρασκευής ειδών αρτοποιίας και ζαχαροπλαστικής στη θέση Τσούμπα στον Αυλώνα Αττικής. Η εν λόγω επένδυση θα ανέλθει σε 20,3 εκατ. ευρώ και θα ενισχυθεί από τον αναπτυξιακό νόμο με την μορφή της φορολογικής απαλλαγής. Η συνολική ενίσχυση θα ανέλθει στα 4 εκατ. ευρώ. Να σημειωθεί πως η Οικογένεια Στεργίου είχε ολοκληρώσει το 2018 επένδυση που είχε ενισχυθεί ξανά από τον αναπτυξιακό νόμο, λαμβάνοντας φορολογική απαλλαγή.

Το καλό παράδειγμα

Πλεόνασμα κατέγραψε και το 2021 ο προϋπολογισμός του Οικονομικού Επιμελητηρίου της Ελλάδος (ΟΕΕ), με τον Κωσταντίνο Κόλλια και την διοικητική του ομάδα να κρατούν σε εύρωστη κατάσταση το επιμελητήριο. Ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης ενέκρινε χθες τον οικονομικό απολογισμό του Οικονομικού Επιμελητηρίου της Ελλάδος για το 2021. Για ακόμη μια χρονιά τα έσοδα ξεπέρασαν τις δαπάνες με αποτέλεσμα το ταμειακό υπόλοιπο του ΟΕΕ να αυγατίσει κατά 294.485 ευρώ. Με απλά λόγια το Οικονομικό Επιμελητήριο της Ελλάδος δίνει το καλό παράδειγμα για το πως πρέπει να γίνεται η οικονομική διαχείριση. Και το γεγονός ότι ο Κωσταντίνος Κόλλιας βρίσκεται στο τιμόνι του ΟΕΕ από το 2014, λέει πολλά για το ποιοι πρέπει να πάρουν τα εύσημα.

Ακίνητα φιλέτα

Σε διάσπαση προχώρησε η Οικοδομικαί Επιχειρήσεις ΑΕ, μια εταιρεία με παρουσία 64 ετών στο χώρο του real estate, η οποία διαθέτει ακίνητα σε περιοχές «φιλέτα», μεταξύ των οποίων και στην οδό Βασιλέως Γεωργίου Β πίσω από το Μέγαρο Μαξίμου! Οι μέτοχοι της Οικοδομικαί Επιχειρήσεις ΑΕ αποφάσισαν τα περιουσιακά στοιχεία της να εισφέρθουν σε πέντε νέες εταιρείες, ήτοι στην Ateni Estates Μονοπρόσωπη Ανώνυμη Εταιρεία, στη Lassia Property Μονοπρόσωπη Ανώνυμη Εταιρεία, στην Strofila Property Ανώνυμη Εταιρεία, στην Ανακάρ Μονοπρόσωπη Ανώνυμη Εταιρεία και στην Άνκρο Κατασκευαστικαί Εταιρείαι Μονοπρόσωπη Ανώνυμη Εταιρεία. Τη μερίδα του λέοντος της περιουσίας της Οικοδομικαί Επιχειρήσεις ΑΕ θα λάβουν η Ανακάρ Μονοπρόσωπη Ανώνυμη Εταιρεία, η Ateni Estates Μονοπρόσωπη Ανώνυμη Εταιρεία και η Lassia Property Μονοπρόσωπη Ανώνυμη Εταιρεία. Στην πρώτη θα περάσουν πέντε οριζόντιες ιδιοκτησίες επί του ακινήτου της οδού Βασιλέως Γεωργίου Β αρ. 4 εκτιµηθείσας αξίας 4,7 εκατ. ευρώ. Στη δεύτερη τρεις οριζόντιες ιδιοκτησίες επί του ακινήτου της οδού Βασιλέως Γεωργίου Β αρ. 4 εκτιµηθείσας αξίας 4,2 εκατ. ευρώ και στην τρίτη δύο οριζόντιες ιδιοκτησίες επί του ακινήτου της οδού Βασιλέως Γεωργίου Β αρ. 4 ξανά εκτιµηθείσας αξίας 4,2 εκατ. ευρώ κ.

Αποποίηση Ευθύνης: Το περιεχόμενο και οι πληροφορίες που περιλαμβάνονται στη στήλη Over the Counter προσφέρονται προς τους επισκέπτες/τριες/χρήστες/τριες της αποκλειστικά και μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς, δεν δύνανται σε καμιά περίπτωση να εκληφθούν ως προτροπή, προσφορά, άποψη, ή σύσταση της στήλης για αγορά ή πώληση οποιουδήποτε χρεογράφου και δεν συνθέτουν νομική, φορολογική, λογιστική, ή επενδυτική συμβουλή ή υπηρεσία σχετικά με την αποδοτικότητα ή καταλληλότητα οποιουδήποτε χρεογράφου ή επένδυσης. Κατά συνέπεια, δεν υφίσταται ουδεμία ευθύνη για τυχόν επενδυτικές και λοιπές αποφάσεις που θα ληφθούν με βάση τις πληροφορίες αυτές.