ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Κάμερον: Στις εκλογές οι Έλληνες διαλέγουν «ευρώ ή δραχμή»

Κάμερον: Στις εκλογές οι Έλληνες διαλέγουν «ευρώ ή δραχμή»

Μήνυμα προς την Ελλάδα ενόψει των εκλογών του Ιουνίου απηύθυνε ο βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον.

Σύμφωνα με τον Κάμερον, οι Έλληνες ψηφοφόροι έχουν να επιλέξουν στις εκλογές ανάμεσα στην παραμονή ή την έξοδο από το ευρώ. Επίσης, κάλεσε την ευρωζώνη να προετοιμάσει ισχυρά αποτρεπτικά σχέδια για κάθε περίπτωση.

Λίγο πριν την έναρξη της Συνόδου του ΝΑΤΟ στο Σικάγο, ο Κάμερον διαφώνησε με τις εκτιμήσεις ότι η σύνοδος των G8, που έγινε στο Καμπ Ντέιβιντ ήταν αποτυχία, υποστηρίζοντας ότι «βοήθησε να αποκρυσταλλωθεί η σκέψη των οικονομικών ηγετών του κόσμου και ιδιαίτερα να αποκρυσταλλωθεί η σκέψη των μελών της ευρωζώνης».

«Πρέπει τώρα να στείλουμε ένα πολύ ξεκάθαρο μήνυμα στους ανθρώπους στην Ελλάδα. Υπάρχει μια επιλογή: μπορείτε είτε να ψηφίσετε να παραμείνετε στο ευρώ με όλες τις δεσμεύσεις που έχετε αναλάβει ή αν ψηφίσετε με άλλο τρόπο, ουσιαστικά ψηφίζετε να φύγετε» είπε σε δημοσιογράφους.

Σε κάθε περίπτωση, ανέφερε, το κρίσιμο είναι «πως οι ηγέτες της ευρωζώνης πρέπει να ετοιμάσουν αποτρεπτικά σχέδια και για τα δύο αυτά ενδεχόμενα, πραγματικά ξεκάθαρα σχέδια για να κρατήσουμε ασφαλείς και σταθερές τις οικονομίες μας και εγώ θα κάνω τα πάντα στη Βρετανία για να διασφαλίσω πως είμαστε κι εμείς σε αυτήν την κατάσταση».