ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πρόταση fund σε ΤΧΣ για το για το 27% της Τράπεζας Πειραιώς

Πρόταση fund σε ΤΧΣ για το για το 27% της Τράπεζας Πειραιώς
INTIME

Εκδήλωση ενδιαφέροντος για την εξαγορά του 27% της Τράπεζας Πειραιώς, που ελέγχει σήμερα το ΤΧΣ, υπέβαλε το private equity fund ΙΟΝ Group, που δραστηριοποιείται στον χώρο της τεχνολογίας. Πρόκειται για fund με έδρα την Ιταλία, επικεφαλής του οποίου είναι ο Andrea Pignataro, ο οποίος, σύμφωνα με πληροφορίες, βολιδοσκοπεί την Τράπεζα Πειραιώς εδώ και καιρό και για τον λόγο αυτό επισκέφθηκε την Αθήνα στα τέλη της προηγούμενης εβδομάδας.

Η εκδήλωση ενδιαφέροντος υπεβλήθη έπειτα από επαφές που πραγματοποίησε ο επικεφαλής του με στελέχη της κυβέρνησης, πηγές της οποίας χαρακτηρίζουν το σχετικό ενδιαφέρον ως «σοβαρό», καθώς ο όμιλος ΙΟΝ έχοντας υλοποιήσει σειρά εξαγορών με αιχμή τον τομέα του fintech, επιδιώκει να αποκτήσει τραπεζική άδεια για να επεκταθεί στον κλάδο και να αναπτύξει τις εργασίες του στα Βαλκάνια.

Το ενδιαφέρον εκδηλώθηκε επίσημα προς το ΤΧΣ το περασμένο Σαββατοκύριακο μέσω επιστολής και, σύμφωνα με πληροφορίες, συνοδεύθηκε με οικονομική προσφορά στο ποσό του 1,34 ευρώ ανά μετοχή, δηλαδή με premium σε σχέση με την τιμή της τράπεζας.

Να σημειωθεί ότι η μετοχή της Πειραιώς έκλεισε χθες στο 1,202 ευρώ, καταγράφοντας άνοδο κατά 4,52%.

Το συνολικό προσφερόμενο τίμημα για το 27% του μετοχικού κεφαλαίου της Τράπεζας Πειραιώς ανέρχεται στα 452,4 εκατ. ευρώ.

Ο ιταλικός όμιλος φέρεται να έχει υπό διαχείριση συμμετοχές αξίας 16 δισ. ευρώ, μέσα από εξαγορές συνολικά 32 εταιρειών που έχει πραγματοποιήσει τα τελευταία χρόνια με έμφαση τις εταιρείες τεχνολογίας.