ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Γκάλοπ Prorata: Η αυξημένη αισχροκέρδεια και το καλάθι της νοικοκυράς

Γκάλοπ Prorata: Η αυξημένη αισχροκέρδεια και το καλάθι της νοικοκυράς

Στην έρευνα της prorata αυτής της εβδομάδας οι πολίτες καλούνται να τοποθετηθούν για το θέμα της αισχροκέρδειας, αλλά και της αποτελεσματικότητας του μέτρου του «καλαθιού της νοικοκυράς».

Η ακρίβεια και η αύξηση του πληθωρισμού σε πρωτοφανή επίπεδα, είναι το βασικότερο πρόβλημα που απασχολεί την κοινωνία, με την πλειοψηφία των Ελλήνων πολιτών να δυσκολεύονται να αντεπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους, αναγκαζόμενοι να κάνουν περικοπές ακόμα και στην αγορά βασικών αγαθών.

Την ίδια ώρα, δυστυχώς, αυξάνονται τα φαινόμενα αισχροκέρδειας, με επιτήδειους να προσπαθούν να προσποριστούν υπερκέρδη από αυτή την κατάσταση, δυσχεραίνοντας ακόμα περισσότερο την καθημερινότητα των πολιτών.

Ως ένα άμεσο μέτρο ανακούφισης αλλά και συγκράτησης των τιμών, η κυβέρνηση θεσπίζει το «καλάθι του νοικοκυριού», μια λίστα με 50 βασικά προϊόντα των οποίων η τιμή θα διατηρηθεί σε χαμηλά επίπεδα.

Στην έρευνα της Prorata για το newsbomb.gr οι πολίτες καλούνται να απαντήσουν σε ερωτήματα που σχετίζονται με αυτά τα ζητήματα.

Το Newsbomb.gr και η εταιρεία Prorata θέτουν το ερώτημα και εσείς απαντάτε.

Η ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ ΜΕΤΡΑΕΙ!

ΠΕΣ ΤΗ ΣΤΟ NEWSBOMB.GR!

Μπες ΕΔΩ και ψήφισε