ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Διεθνής διάκριση για την ΕΛΤΑ Courier

Διεθνής διάκριση για την ΕΛΤΑ Courier

Το Αργυρό βραβείο της EMS Cooperative για το 2011, απέσπασε η ΕΛΤΑ Courier αντιπροσωπεύοντας την Ελλάδα.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η διάκριση για την ελληνική εταιρεία ταχυμεταφορών ήταν αποτέλεσμα των ετησίων μετρήσεων ποιότητας μεταξύ των παρόχων της υπηρεσίας Express Mail Services (EMS)* από 203 χώρες που πραγματοποίησε η εταιρεία PriceWaterhouseCoopers για λογαριασμό της Παγκόσμιας Ταχυδρομικής Ένωσης (UPU). H απονομή του βραβείου θα πραγματοποιηθεί τον προσεχή Οκτώβριο, στη Ντόχα του Κατάρ, στα πλαίσια του 25ου Παγκόσμιου Ταχυδρομικού Συνεδρίου.

H Παγκόσμια Ταχυδρομική Ένωση ίδρυσε το 1998 την EMS Cooperative με στόχο την εναρμόνιση και την ανάπτυξη υπηρεσιών ταχυμεταφοράς καθώς και την προώθηση της συνεργασίας μεταξύ των μελών της για την παροχή υψηλής ποιότητας υπηρεσία EMS, σε όλο τον κόσμο. Η EMS Cooperative πραγματοποιεί, κάθε χρόνο, μετρήσεις στο πλαίσιο της αξιολόγησης των μελών της βάσει του χρόνου παράδοσης και της ποιότητας. Από τα αποτελέσματα που προκύπτουν, επιβραβεύονται οι Ταχυδρομικές Υπηρεσίες με την καλύτερη απόδοση με Χρυσό, Αργυρό ή Χάλκινο Βραβείο Ποιότητας.

Οι μετρήσεις της UPU αποτελούν βασικό κριτήριο για πολλές Ταχυδρομικές Υπηρεσίες όταν πρέπει να αποφασίσουν αν θα διαβιβάζουν τα αντικείμενα τους μέσω του ταχυδρομικού δικτύου ή με ιδιωτικές εταιρείες.

«Η διάκριση της ΕΛΤΑ Courier με το αργυρό βραβείο είναι η δεύτερη συνεχής, καθώς το 2010 είχε κερδίσει το Χάλκινο Βραβείο, αποτελεί σημαντική αναγνώριση για την εταιρεία αλλά και για τη χώρα μας και αποδεικνύει ότι η στρατηγική της εταιρείας για ταχύτητα – εξυπηρέτηση-οικονομία γίνεται πράξη καθημερινά παρέχοντας στους πελάτες της ποιοτικές υπηρεσίες», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΛΤΑ Courier κ. Κων/νος Ταρλαγιάς.