ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πετρέλαιο κίνησης: Δεκέμβριος με επιστροφή της επιδότησης στο ντίζελ

Πετρέλαιο κίνησης: Δεκέμβριος με επιστροφή της επιδότησης στο ντίζελ
ΙΝΤΙΜΕ

Μέσα στην επόμενη εβδομάδα αναμένεται να αποφασιστεί η επιστροφή της επιδότησης στην αντλία του ντίζελ κίνησης, καθώς οι τιμές παραμένουν κοντά στα 2 ευρώ/λίτρο.

Σύμφωνα με το MEGA, το γραφείο του Πρωθυπουργού εξετάζει σοβαρά εισηγήσεις για επιστροφή της επιδότησης στην αντλία του ντίζελ κίνησης από την 1η Δεκεμβρίου.

Η διατήρηση του ντίζελ κίνησης κοντά στα 2 ευρώ/λίτρο για περίπου ένα μήνα παρά τις προβλέψεις για σοβαρή αποκλιμάκωση της τιμής του, φέρνουν και πάλι στο τραπέζι τα σενάρια για επιστροφή της επιδότησης. Το κόστος υπολογίζεται στα 30 με 50 εκατ. ευρώ για επιδότηση 15 με 25 λεπτά το λίτρο.

Ειλημμένη απόφαση δεν υπάρχει, καθώς οι σχετικές εισηγήσεις αναμένεται να κριθούν την επόμενη εβδομάδα από τον πρωθυπουργό.

Τι λένε παράγοντες του ΥΠΟΙΚ στο Newsbomb.gr

Κορυφαίο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών με το οποίο επικοινώνησε το Newsbomb.gr, άφηνε ανοιχτό το ενδεχόμενο της επιστροφής της επιδότησης στην αντλία του ντίζελ κίνησης.

Ο αξιωματούχος του ΥΠΟΙΚ, σημείωνε ότι η κυβέρνηση δεν μπορεί να βάλει σε κίνδυνο τη δημοσιονομική σταθερότητα της χώρας, αλλά θα συνεχίσει να στέκεται στο πλευρό της κοινωνίας.

Στην ερώτηση αν η επιδότηση θα επιστρέψει ανέφερε με νόημα «όλα στην ώρα τους».