ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Wood: Πιο ισχυρή από ποτέ η MYTILINEOS

Wood: Πιο ισχυρή από ποτέ η MYTILINEOS

Τις εκτιμήσεις της για τη μετοχή της MYTILINEOS στα 26 ευρώ, με θέση BUY, αναβαθμίζει η Wood εν όψει του Winter Conference στην Πράγα και πλέον βλέπει μεγάλα περιθώρια ανόδου κοντά στο 50%.

Συγκεκριμένα, η Wood θεωρεί ότι η μετοχή της MYTILINEOS προσφέρει ένα upside κοντά στο 50%, σε σχέση με τα σημερινά επίπεδα, καθώς όπως αναφέρει και ο τίτλος του report (Stronger than ever), η MYTILINEOS είναι «πιο ισχυρή από ποτέ» και πραγματοποιεί τη μετάβαση σε μία νέα εποχή «Πράσινης» κερδοφορίας.

Σημειώνεται πως βασικός άξονας της αναβάθμισης τόσο στην τιμή στόχο, όσο και στις εκτιμήσεις κερδοφορίας της MYTILINEOS είναι:

  1. H σημαντική αύξηση της αξίας του κλάδου ηλιακής ενέργειας, κατά περίπου 200 εκατ. ευρώ, μετά και από ένα τρίμηνο με ρεκόρ κερδοφορίας (Q3 2022) που δείχνει το δρόμο για τα επόμενα έτη.
  2. Η εξίσου σημαντική αύξηση στο valuation του Τομέα Έργων Βιώσιμης Ανάπτυξης κατά 220 εκατ. ευρω, καθώς κατοχυρώνεται υψηλότερη κερδοφορία με παράλληλη ενδυνάμωση και των περιθωρίων κέρδους, ενώ το backlog σηματοδοτεί περαιτέρω ενίσχυση της κερδοφορίας του Τομέα.
  3. Η ταχύτητα υλοποίησης των έργων ΑΠΕ καθώς η WOOD αναμένει 1.7GW εγκατεστημένης ισχύος μετά το 2025, μόνο στην Ελλάδα ενώ ταυτόχρονα η Εταιρεία ωριμάζει ένα Παγκόσμιο χαρτοφυλάκιο ΑΠΕ, άνω των 6GW.