ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Μέτρα στήριξης: Πληροφορίες για νέο πακέτο ύψους 600 εκατ. ευρώ

Μέτρα στήριξης: Πληροφορίες για νέο πακέτο ύψους 600 εκατ. ευρώ
Φωτογραφία αρχείου / INTIME

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κυβέρνηση προσανατολίζεται να προχωρήσει σε νέα μέτρα στήριξης της κοινωνίας κατά της ακρίβειας, με το νέο πακέτο να φτάνει ακόμα και στα 600 εκατ. ευρώ.

Ένα νέο πακέτο παροχών προς τους πολίτες φαίνεται πως ετοιμάζει η κυβέρνηση. Όπως μεταδόθηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ, οι ζυμώσεις είναι διαρκείς και η πιθανότερη ημερομηνία ανακοίνωσης αυτών των νέων μέτρων στήριξης, θα είναι η 17η Δεκεμβρίου όταν και θα ψηφιστεί στη Βουλή ο προϋπολογισμός. Δεν αποκλείεται, μάλιστα, οι ανακοινώσεις να γίνουν και κατά τη διάρκεια της ομιλίας του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη στη διαδικασία της συζήτησης για τον προϋπολογισμό.

Η κυβέρνηση, όπως μεταδόθηκε από τον ΣΚΑΪ, έχει αποφασίσει να επιστρέψει στην κοινωνία την υπερφορολόγηση των διυλιστηρίων και σύμφωνα με τους πρώτους υπολογισμούς του υπουργείου Οικονομικών, τα χρήματα αυτά θα φτάσουν ως και τα 600 εκατ. ευρώ.

Όσο για το πώς θα διατεθούν τα χρήματα αυτά στους πολίτες, η φόρμουλα αναζητείται από το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης.

Στο τραπέζι είναι το θέμα της επιταγής, ενώ θα μπορούσε να ακολουθηθεί και μια πρακτική όπως αυτή του fuel pass. Αν αυτό συμβεί, τότε θα λειτουργήσει επί της ουσίας σαν συμπληρωματικό μέτρο για το «καλάθι του νοικοκυριού».

Στόχος είναι να «πιάσουν» τα μέτρα αυτά και τη μεσαία τάξη, να πάει σε κάποια πιο υψηλά κλιμάκια σε ό,τι αφορά το εισόδημα των πολιτών. Η ακρίβεια, άλλωστε, δεν χτυπάει μόνο τους ευάλωτους αλλά και άλλα στρώματα της κοινωνίας έστω και σε διαφορετικές ταχύτητες.