ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Bitcoin: Προσπάθεια να κρατηθεί στα 16.000 δολάρια

Το Bitcoin καταγράφει πτώση σχεδόν 63% από τις αρχές του 2022
Το Bitcoin καταγράφει πτώση σχεδόν 63% από τις αρχές του 2022
Pixabay

Μικρά κέρδη καταγράφει σήμερα το Bitcoin, με το δημοφιλές κρυπτονόμισμα να προσπαθεί να κρατήσει τα 16.000 δολάρια.

Το Bitcoin βρέθηκε να διαπραγματεύεται στα 16.450 δολάρια με τη συνολική του κεφαλαιοποίηση να βρίσκεται στα 322 δισ. ευρώ.

Το Bitcoin καταγράφει πτώση σχεδόν 63% από τις αρχές του 2022, ενώ χάνει 77% από το υψηλό ρεκόρ των 69.000 δολαρίων που ήταν τον Νοέμβριο του 2021.

Τον τελευταίο χρόνο εξάλλου, η βιομηχανία των κρυπτονομισμάτων, που έχει υποστεί βαριά πλήγματα, σκάνδαλα και πτωτική πορεία, βρέθηκε στη δίνη μεγάλης κρίσης, καθώς χάθηκαν περισσότερα από 2 τρισ. δολάρια, αφού η συνολική κεφαλαιοποίηση (όχι μόνο των δημοφιλών bitcoin, Ethereum, Ether, Binace Coin, Polkadot, Tether, Cardano) των 9.158 κρυπτονομισμάτων από το υψηλό των 2,9 τρισεκατομμυρίων δολαρίων τον Νοέμβριο του 2021, υποχώρησε σήμερα στα 854 δισ. δολάρια.

Μετά τη χρεοκοπία του ανταλλακτηρίου FTX και το σκάνδαλο του ξεπλύματος 2,2 δισ. δολαρίων μέσω κρυπτονομισμάτων στην Κίνα, ορισμένες φήμες κάνουν λόγω ακόμη και για κατάρρευση δημοφιλών κρυπτονομισμάτων, κάτι που θα σημάνει για ορισμένους στην αγορά και το «τέλος του παιχνιδιού».

Αν και ο σκεπτικισμός κορυφαίων παραγόντων του χρηματοοικονομικού τομέα όπως του Jamie Dimon, διευθύνοντος συμβούλου της JPMorgan, για τα κρυπτονομίσματα είναι γνωστός, κανείς δεν αντιτίθεται στις δυνατότητες της τεχνολογίας blockchain που στηρίζει τη χρήση τους.