ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πετρέλαιο θέρμανσης: Παρατείνεται για τρεις μήνες η επιδότηση

Πετρέλαιο θέρμανσης: Παρατείνεται για τρεις μήνες η επιδότηση
Παράταση για την επιδότηση του πετρελαίου θέρμανσης
Eurokinissi

«Η επιδότηση του πετρελαίου θέρμανσης, ύψους 25 λεπτών το λίτρο με ΦΠΑ, αποφασίσαμε να παραταθεί για ένα ακόμη τρίμηνο στα 15 λεπτά με ΦΠΑ», δήλωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας

Την παράταση στην επιδότηση του πετρελαίου θέρμανσης για ένα τρίμηνο με 15 λεπτά το λίτρο με ΦΠΑ, ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, σε ραδιοφωνική του συνέντευξη στον ΣΚΑΪ 100.3.

«Η επιδότηση του πετρελαίου θέρμανσης, ύψους 25 λεπτών το λίτρο με ΦΠΑ, αποφασίσαμε να παραταθεί για ένα ακόμη τρίμηνο στα 15 λεπτά με ΦΠΑ», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Όπως επεσήμανε ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, η οικονομία πάει ικανοποιητικά και είναι απολύτως εφικτός ο στόχος για την κατάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας μέσα στον επόμενο χρόνο. Παράλληλα σημείωσε ότι το 2023 η χώρα επιστρέφει σε πρωτογενή πλεονάσματα, έχοντας καταφέρει λόγω υψηλής ανάπτυξης, την καλύτερη βελτίωση στα δεδομένα.

Η μείωση του πρωτογενούς ελλείμματος είναι η σημαντικότερη σε όλες τις χώρες της Ευρώπης, είπε ο υπουργός Οικονομικών. Το ύψος του ΑΕΠ είναι ένα πρόβλημα, αλλά η βιωσιμότητα του χρέους δεν τίθεται εν αμφιβόλω, είπε χαρακτηριστικά ο κ.Σταϊκούρας.

Αναφερόμενος στο market pass ξεκαθάρισε ότι είναι μέτρο δημοσιονομικά ουδέτερο και προέρχεται από τα υπερκέρδη των διυλιστηρίων.

Για το επίδομα θέρμανσης ανέφερε πως την Τετάρτη θα υπάρξει σημαντική εκταμίευση 500 εκατ. ευρώ προς αδύναμους, αλλά και η εκταμίευση γενναίας δόσης του επιδόματος θέρμανσης, στο ύψος των 190 εκατ. ευρώ. «Μιλάμε για 700 εκατ. ευρώ που θα πιστωθούν την Τετάρτη», σημείωσε.

Σχετικές ειδήσεις

Τέλη κυκλοφορίας 2023: Παράταση μέχρι τέλος Φεβρουαρίου

Market Pass: Πώς να κάνετε την αίτηση - Ποιοι μένουν εκτός

Market Pass - Καλάθι του Νοικοκυριού: Ενίσχυση ως 120€ τον μήνα