ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Bitcoin: Κινήσεις σε στενό εύρος διακύμανσης

Bitcoin: Κινήσεις σε στενό εύρος διακύμανσης
Pixabay

Κέρδη σχεδόν 1% καταγράφει σήμερα το Bitcoin, με το δημοφιλές κρυπτονόμισμα να προσπαθεί να κρατήσει τα 16.000 δολάρια.

Το Bitcoin βρέθηκε να διαπραγματεύεται στα 16.831 δολάρια με τη συνολική του κεφαλαιοποίηση να βρίσκεται στα 323 δισ. ευρώ.

Το Bitcoin καταγράφει πτώση σχεδόν 63,6% από τις αρχές του 2022, ενώ χάνει 77% από το υψηλό ρεκόρ των 69.000 δολαρίων που ήταν τον Νοέμβριο του 2021.

Η συνολική κεφαλαιοποίηση της αγοράς των κρυπτονομισμάτων υποχώρησε 66% το 2022. Από τα 2,2 τρισεκατομμύρια δολάρια, προσγειώθηκε στα 750 δισεκατομμύρια, κοντά στο χαμηλό έτους.

Τα έσοδα των εξορυκτών μπορεί να έπαθαν καθίζηση σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά, αλλά παραμένουν πολύ υψηλότερα από οποιαδήποτε άλλη περίοδο του παρελθόντος.

Βέβαια η πίεση στις επιχειρήσεις του κλάδου δεν αναμένεται να υποχωρήσει σύντομα. Ο ανταγωνισμός αυξάνεται καθώς τα νομίσματα που μοιράζονται ως αμοιβή μειώνονται, ενώ ταυτόχρονα έχει σημειωθεί αύξηση του κόστους λειτουργίας λόγω της αύξησης της ενέργειας.

Ακόμα πιο εντυπωσιακή όμως είναι η συνεχιζόμενη αύξηση του ποσοστού κατακερματισμού του δικτύου (Hash Rate) με την πάροδο του χρόνου.

Αυτό σημαίνει πως η ασφάλεια του δικτύου αυτή τη χρονιά ήταν υψηλότερη από ποτέ, καθώς το νούμερο αυτό αντιπροσωπεύει την υπολογιστική δύναμη που διατίθεται για τη λειτουργία του.