ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Επίδομα θέρμανσης: Τελευταία μέρα για αιτήσεις - 28 Φεβρουαρίου πληρώνονται οι δικαιούχοι

Επίδομα θέρμανσης
Πότε πληρώνονται οι δικαιούχοι το επίδομα θέρμανσης

Όπως προκύπτει από τα μέχρι στοιχεία, έχουν γίνει 1,2 εκατ. αιτήσεις για το επίδομα θέρμανσης που θα κυμανθεί από 100 έως 1.600 ευρώ

Η προθεσμία για την υποβολή αίτησης για το επίδομα θέρμανσης στην πλατφόρμα myΘέρμανση εκπνέει σήμερα, Παρασκευή 13 Ιανουαρίου.

Όπως προκύπτει από τα μέχρι στοιχεία, έχουν γίνει 1,2 εκατ. αιτήσεις για το επίδομα θέρμανσης που θα κυμανθεί από 100 έως 1.600 ευρώ. Σύμφωνα με τα στοιχεία για τις πληρωμές, η επόμενη δόση έχει προγραμματιστεί να πληρωθεί στις 28 Φεβρουαρίου 2023 για τις αγορές που θα τιμολογηθούν μέχρι τα τέλη Ιανουαρίου αρκεί να καταχωριστούν τα στοιχεία που απαιτούνται μέχρι τις 15 Φεβρουαρίου.

Η τελευταία δόση είναι προγραμματισμένη για τις 28 Απριλίου, για το σύνολο των αγορών που θα τιμολογηθούν έως τις 31 Μαρτίου 2023 και υπό την προϋπόθεση καταχώρισης των απαιτούμενων στοιχείων έως και τις 15 Απριλίου 2023.

Τα ποσά για το επίδομα θέρμανσης στους δικαιούχους

Το επίδομα θέρμανσης κυμαίνεται 100 ευρώ έως 800 ευρώ με προσαύξηση στα 1.000 ευρώ ειδικά για κατοίκους περιοχών με πολύ κρύο ενώ για νέους δικαιούχους και όσους εγκαταλείψουν το φυσικό αέριο το επίδομα διπλασιάζεται έως και τα 1.600 ευρώ.

Περιοχές με πολύ κρύο θεωρούνται οικισμοί των οποίων ο συντελεστής επιδότησης, είναι μεγαλύτερος ή ίσος της μονάδας (1). Στις περιοχές αυτές ανήκουν πολλές περιοχές όπως Φλώρινα, Κοζάνη, Καρπενήσι κ.α.

Το επίδομα για κάθε δικαιούχο υπολογίζεται με πολλαπλασιασμό του βασικού ποσού των 350 ευρώ με τον συντελεστή επιδότησης, 0,12 έως 1,62 που έχει καθοριστεί για τον οικισμό στον οποίο βρίσκεται η κύρια κατοικία του.