ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σόιμπλε: Δεν υπάρχει εύκολος δρόμος για την Ελλάδα

Σόιμπλε: Δεν υπάρχει εύκολος δρόμος για την Ελλάδα

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε υπερασπίστηκε για ακόμα μία φορά την πολιτική λιτότητας του Βερολίνου, λέγοντας ότι δεν υπάρχει εύκολος δρόμος για την Ελλάδα ή την Ισπανία.

Ο κ. Σόιμπλε υποστήριξε, σε συνέντευξη που παραχώρησε στη γερμανική οικονομική εφημερίδα «Handelsblatt», ότι «οι χώρες που έχουν πληγεί δεν μπορούν να αποφύγουν τις μεταρρυθμίσεις» για να ανακτήσουν την ανταγωνιστικότητά τους.

Αναφερόμενος στο θέμα των ευρωομολόγων, ο Γερμανός υπουργός επανέλαβε ότι, πριν από τη συζήτηση για αυτά και για μια τραπεζική ένωση, αναγκαία είναι μια πραγματική δημοσιονομική ένωση στην ευρωζώνη.

«Οφείλουμε να προχωρήσουμε βήμα-βήμα» και κατ' αρχάς με τη «δημοσιονομική ένωση», η οποία «ανοίγει τον δρόμο για μεγαλύτερη ολοκλήρωση» της ευρωζώνη, αναφέρει.

Με τον τρόπο αυτόν ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε συντάσσεται με τη θέση της καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ, η οποία δήλωσε χθες ότι η Ευρώπη έχει ανάγκη από ένα πολιτικό όραμα μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα πριν αναλάβει νέες πρωτοβουλίες.