ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Στεγαστικά δάνεια: Πότε ανοίγει η πλατφόρμα για την επιδότηση

Στεγαστικά δάνεια: Πότε ανοίγει η πλατφόρμα για την επιδότηση
INTIME

Πότε αναμένεται να ανοίξει η πλατφόρμα για την ενίσχυση ευάλωτων νοικοκυριών με στεγαστικά δάνεια 

Εντός των επόμενων 2-3 εβδομάδων πρόκειται να ξεκινήσει η πλατφόρμα για την ενίσχυση ευάλωτων ενήμερων νοικοκυριών με στεγαστικό δάνειο.

Ο υπουργός Οικονομικών που βρίσκεται στο Οικονομικό Φόρουμ του Νταβός, μίλησε στο MEGA και αναφέρθηκε στο κατά πόσο η «γραμμή» του πρόσφατου Eurogroup επηρεάζει τις επιδοτήσεις για την ενέργεια σχετικά με καλύτερη στόχευση και σταδιακή απόσυρσή τους.

«Θα ακολουθήσουμε την πεπατημένη, την επιτυχημένη στρατηγική του 2022, σύμφωνα με την οποία ενισχύσαμε γενναία νοικοκυριά και επιχειρήσεις, κυρίως νοικοκυριά, καλύπτοντας το σημαντικότερο ποσοστό της επιβάρυνσης που είχαν το 2022, χωρίς να έχουμε μεγάλο δημοσιονομικό κόστος. Και για αυτό επιτύχαμε, από ό,τι φαίνεται, και ένα εξαιρετικό δημοσιονομικό αποτέλεσμα», δήλωσε ο Χρήστος Σταϊκούρας.

Παράλληλα ανακοίνωσε ότι «τις επόμενες 2 με 3 εβδομάδες θα ξεκινήσει η πλατφόρμα στο τραπεζικό σύστημα για να ενισχυθούν ευάλωτα ενήμερα νοικοκυριά με στεγαστικό δάνειο ή με ένα μικρό επιχειρηματικό δάνειο με υποθήκη την πρώτη κατοικία, έτσι ώστε, η Ειδική Γραμματεία Ιδιωτικού Χρέους να επιβεβαιώσει ότι τα νοικοκυριά αυτά είναι ευάλωτα».

Η επιδότηση της δόσης των στεγαστικών δανείων για τους δικαιούχους θα ξεκινήσει τον Μάρτιο, με χρονικό ορίζοντα 12 μηνών.

Ο υπουργός επεσήμανε πως η επιδότηση της αύξησης των δόσεων κατά 50% πρόκειται να γίνει «αποκλειστικά από το τραπεζικό σύστημα, χωρίς την επιβάρυνση του Έλληνα φορολογούμενου».