ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΟΠΕΚΕΠΕ: Ο προσωρινός πίνακας με τους δικαιούχους ενίσχυσης για τις ζωοτροφές

ΟΠΕΚΕΠΕ: Ο προσωρινός πίνακας με τους δικαιούχους ενίσχυσης για τις ζωοτροφές
In Time

ΟΠΕΚΕΠΕ | Αγρότες - Όλες οι ειδήσεις: Τον προσωρινό πίνακα με τους δικαιούχους της έκτακτης ενίσχυσης για την αγορά ζωοτροφών, ύψους 89 εκατ. ευρώ (Μέτρο 22) ανήρτησε ο ΟΠΕΚΕΠΕ.

Κατά των αποτελεσμάτων του πίνακα, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν ενδικοφανή προσφυγή εντός 5 εργασίμων ημερών, από σήμερα, Παρασκευή 20-01-2023 μέχρι και την Πέμπτη 26-01-2023.

Στόχος του μέτρου είναι η παροχή έκτακτης προσωρινής στήριξης στις κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις, με σκοπό την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία και ειδικότερα την μεγάλη αύξηση των τιμών των ζωοτροφών που οδηγεί σε μεγεθυμένο κόστος παραγωγής στην κτηνοτροφία, επηρεάζοντας σημαντικά και την επισιτιστική ασφάλεια της χώρας.

Η έκτακτη ενίσχυση εντάσσεται στο Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης της Ελλάδας 2014-2022 και συγκεκριμένα από τις δράσεις:

Υπομέτρο 1: Έκτακτη προσωρινή στήριξη στους κτηνοτρόφους των τομέων εκτατικής αιγοπροβατοτροφίας και βοοτροφίας.

Υπομέτρο 2: Έκτακτη προσωρινή στήριξη στους κτηνοτρόφους των τομέων εντατικής αιγοπροβατοτροφίας, βοοτροφίας, πτηνοτροφίας και χοιροτροφίας.

Στόχος του Μέτρου είναι η παροχή έκτακτης προσωρινής στήριξης στις κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις, με σκοπό την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία και ειδικότερα την μεγάλη αύξηση των τιμών των ζωοτροφών

Δείτε τα σχετικά αποτελέσματα κάνοντας «κλικ» ΕΔΩ