ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Bitcoin: Κινήσεις σε στενό εύρος διακύμανσης

Bitcoin: Κινήσεις σε στενό εύρος διακύμανσης
Pixabay

Πτώση σχεδόν 2,8% καταγράφει σήμερα το Bitcoin, με το δημοφιλές κρυπτονόμισμα να προσπαθεί να κρατήσει τα 23.000 δολάρια.

Το Bitcoin βρέθηκε να διαπραγματεύεται στα 22.850 δολάρια με τη συνολική του κεφαλαιοποίηση να βρίσκεται στα 440 δισ. ευρώ.

Το Bitcoin καταγράφει κέρδη 37,3% από τις αρχές του 2023.

Η βιομηχανία εξόρυξης Bitcoin περνά αυτήν τη στιγμή μια εκκαθάριση όλων των λανθασμένων κατανομών κεφαλαίων που υποστήριξε αδύναμα επιχειρηματικά μοντέλα κατά τη διάρκεια της αγοράς του 2021, όταν οι τιμές των κρυπτονομισμάτων κινούνταν ανοδικά

Η πίεση στις επιχειρήσεις του κλάδου δεν αναμένεται να υποχωρήσει σύντομα. Ο ανταγωνισμός αυξάνεται καθώς τα νομίσματα που μοιράζονται ως αμοιβή μειώνονται, ενώ ταυτόχρονα έχει σημειωθεί αύξηση του κόστους λειτουργίας λόγω της αύξησης της ενέργειας.

Ακόμα πιο εντυπωσιακή όμως είναι η συνεχιζόμενη αύξηση του ποσοστού κατακερματισμού του δικτύου (Hash Rate) με την πάροδο του χρόνου.

Αυτό σημαίνει πως η ασφάλεια του δικτύου αυτή τη χρονιά ήταν υψηλότερη από ποτέ, καθώς το νούμερο αυτό αντιπροσωπεύει την υπολογιστική δύναμη που διατίθεται για τη λειτουργία του.