ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Συντάξεις: Πριν από το Πάσχα τα δώρα του ΕΦΚΑ

Συντάξεις: Πριν από το Πάσχα τα δώρα του ΕΦΚΑ
INTIME NEWS

Η κυβέρνηση ετοιμάζει να δώσει στους συνταξιούχους επίδομα προσωπικής διαφοράς, αναδρομικά για τις εκκρεμείς επικουρικές συντάξεις και επιταγή ακρίβειας για το Πάσχα

Οι παροχές που σχεδιάζονται να πάρουν οι συνταξιούχοι πριν το Πάσχα είναι η προκαταβολή για την επικουρική σύνταξη, το επίδομα προσωπικής διαφοράς για όσους δεν έλαβαν αυξήσεις στις συντάξεις και ίσως η επιταγή ακρίβειας.

Ο δημοσιονομικός χώρος, ο οποίος θα προσδιοριστεί στο τέλος του μήνα, θα καθορίσει το εύρος των δικαιούχων για την επιταγή ακρίβειας καθώς και για το επίδομα προσωπικής διαφοράς.

Ωστόσο, οι συντάξεις του Μαρτίου αναμένονται να καταβληθούν νωρίτερα, ξεκινώντας από τις 22 Φεβρουαρίου και θα ολοκληρωθούν στις 24 Φεβρουαρίου, ενώ σε αυτές θα προστεθεί και το αναδρομικό ποσό της αύξησης 7,75% του μήνα Ιανουαρίου.

Οι τρεις παροχές μέχρι τις εκλογές

1. Μπόνους προσωπικής διαφοράς

Οι δικαιούχοι του μπόνους, ύψους περίπου 300 ευρώ, σχεδιάζεται να δοθεί πριν από το Πάσχα. Δικαιούχοι το 5,5% του συνόλου των συνταξιούχων, δηλαδή περίπου 140.000 συνταξιούχοι.

2. Χορήγηση προκαταβολής για τις εκκρεμείς επικουρικές συντάξεις

Οι συνταξιούχοι οι οποίοι έχουν λάβει την κύρια σύνταξη και περιμένουν μήνες ή και χρόνια για την απονομή της επικουρικής, αριθμούν τους 40.000 και θα λάβουν έως τις 15 Μαρτίου αναδρομικά 100 ευρώ για κάθε μήνα αναμονής έως και τον Ιανουάριο του 2023. Μοναδική προϋπόθεση είναι η αίτηση να έχει υποβληθεί έως και τον Ιούνιο του 2022 (πριν την 1η Ιουλίου 2022).

3. Επιταγή ακρίβειας

Το έκτακτο επίδομα με την επιταγή ακρίβεια αναμένεται να δοθεί πριν από το Πάσχα και το εύρος των δικαιούχων θα εξαρτηθεί από το δημοσιονομικό χώρο.

Διαβάστε επίσης:

Συντάξεις Μαρτίου 2023: Πότε θα γίνει η πληρωμή για ΙΚΑ, ΟΑΕΔ, ΝΑΤ, Δημόσιο

Συντάξεις Μαρτίου 2023: Πληρώνονται νωρίτερα λόγω της Καθαράς Δευτέρας

Συνταξιούχοι: Επίδομα προσωπικής διαφοράς 250 - 300 ευρώ σε όσους δεν έλαβαν αύξηση