ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Μετά το καλάθι της σαρακοστής έρχεται και το «καλάθι της ψαραγοράς» - Ποια προϊόντα θα περιλαμβάνει

Μετά το καλάθι της σαρακοστής έρχεται και το «καλάθι της ψαραγοράς» - Ποια προϊόντα θα περιλαμβάνει
Glomex

«Καλάθι του νοικοκυριού»: Το δικό τους καλάθι φαίνεται πως ετοιμάζουν οι ιχθυοπώλες στη Βαρβάκειο Αγορά, το οποίο είναι πολύ πιθανό να διατηρηθεί καθόλη τη διάρκεια της Σαρακοστής

Μόλις που πρόλαβε να ανακοινωθεί το νέο «καλάθι της Σαρακοστής» και σύμφωνα με το MEGA έρχεται και το «καλάθι της ψαραγοράς» στη Βαρβάκειο.

Λίγα 24ωρα πριν την έναρξη της σαρακοστής οι τιμές των θαλασσινών «δαγκώνουν», ενώ σύμφωνα με το ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού η αύξηση φτάνει μέχρι και τα 2 ευρώ.

Ελάχιστες ώρες πριν την εφαρμογή, στα σουπερμάρκετ, του «καλαθιού της Σαρακοστής», το MEGA αποκαλύπτει ότι και οι ιχθυοπώλες ετοιμάζουν το δικό τους καλάθι.

Σύμφωνα μάλιστα με τον πρόεδρο ιχθυοπωλών Βαρβακείου, Βασίλη Σίμο, «Θα περιέχει κάποια προϊόντα που θα μπορούμε κι εμείς να διαθέσουμε σε ανταγωνιστικές τιμές και ο καταναλωτής να ψωνίσει πολύ φθηνά».

Οι επίσημες ανακοινώσεις είναι πολύ πιθανό να γίνουν ακόμη και αύριο Τετάρτη 22/2, ενώ ήδη οριστικοποιούνται οι τελικές λεπτομέρειες για το περιεχόμενο του καλαθιού, την έναρξη αλλά και την διάρκειά του.

Δεν αποκλείεται να διατηρηθεί στην κεντρική αγορά καθόλη τη διάρκεια της Σαρακοστής.

Οι ιχθυοπώλες από την πλευρά τους, διαβεβαίωσαν στην κάμερα του MEGA, ότι προσπαθούν να συγκρατήσουν τις τιμές και εκτός καλαθιού, καθώς έχουν εκτιναχθεί στα ύψη.

«Γενικά προσπαθούμε να υπάρχει μια ισορροπία», δηλώνουν.

Το φθηνότερο προϊόν αυτή τη στιγμή είναι το θράψαλο, το οποίο βέβαια έχει φτάσει μέχρι και τα 7 ευρώ, με τα υπόλοιπα σαρακοστιανά εδέσματα να μοιάζουν απλησίαστα.

Ενδεικτικά να αναφέρουμε ότι οι γαρίδες πωλούνται 12€/κιλό, το χταπόδι 16-19€/κιλό, το καλαμάρι 10€/κιλό

Η ιχθυαγορά της Βαρβακείου θα παραμείνει, πάντως, ανοιχτή και την Κυριακή, από το πρωί μέχρι αργά το απόγευμα, ενώ θα ανοίξει πάλι τα ξημερώματα μέχρι και το μεσημέρι της Καθαράς Δευτέρας, για να εξυπηρετηθούν οι καταναλωτές.