ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Market Pass: Αύριο οι πρώτες πληρωμές 

Market Pass: Αύριο οι πρώτες πληρωμές 
INTIME

Τα χρήματα του Market Pass θα λάβουν αύριο Παρασκευή 3 Μαρτίου 2,3 εκατ. νοικοκυριά καθώς εγκρίθηκαν οι αιτήσεις που υπέβαλαν έως τις 28 Φεβρουαρίου στη σχετική πλατφόρμα.

Οσοι έχουν επιλέξει ψηφιακή πίστωση των ποσών στο κινητό τους θα λάβουν διπλή δόση της ενίσχυσης (για τους μήνες Φεβρουάριο και Μάρτιο) ενώ όσοι έχουν επιλέξει κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό θα εισπράξουν τριπλή δόση (για τους μήνες Φεβρουάριο, Μάρτιο και Απρίλιο).

Οσοι υποβάλλουν αιτήσεις έως τις 15 Μαρτίου θα λάβουν τις πρώτες ενισχύσεις έως τις 20 Μαρτίου. Στον τραπεζικό λογαριασμό τα χρήματα μπορούν να χρησιμοποιηθούν με όποιον τρόπο θέλουν οι δικαιούχοι αλλά είναι κατά 20% λιγότερα σε σχέση με την ψηφιακή μορφή της ενίσχυσης μέσω της οποίας τα χρήματα αξιοποιούνται συνολικά ή εν μέρει σε καταστήματα τροφίμων, από σουπερμάρκετ και κρεοπωλεία έως φούρνους και μίνι μάρκετ.

Το ύψος της ενίσχυσης ξεκινά από 22 ευρώ τον μήνα για μονοπρόσωπα νοικοκυριά με αύξηση κατά 10 ευρώ για κάθε πρόσθετο μέλος του νοικοκυριού και μέγιστο όριο μηνιαίας ενίσχυσης τα 100 ευρώ.

Έτσι για μια τετραμελή οικογένεια το μηνιαίο ύψος ενισχύσεων ανέρχεται σε 52 ευρώ. Τα ποσά είναι αφορολόγητα, ανεκχώρητα και ακατάσχετα.