ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αύριο η πληρωµή της προκαταβολής επικουρικής σύνταξης

Αύριο η πληρωµή της προκαταβολής επικουρικής σύνταξης
PIXABAY

Η πληρωµή της προκαταβολής επικουρικής σύνταξης στις 15 Μαρτίου περιλαµβάνεται στις προγραµµατισµένες καταβολές του e-ΕΦΚΑ και της ∆ηµόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης για την εβδοµάδα που διανύουµε.

Ο Μάρτιος κρύβει εκπλήξεις και για 1,122 εκατ. συνταξιούχους που δεν πήραν αύξηση λόγω της ύπαρξης υψηλής προσωπικής διαφοράς, ή η αύξηση που έλαβαν ήταν κάτω του 7%.

Η πληρωµή αυτή πιθανότατα να πραγµατοποιηθεί ξεχωριστά από τις πληρωµές των συντάξεων, την Πέµπτη και Παρασκευή 30 και 31 Μαρτίου. Το ύψος της εφάπαξ καταβολής κυµαίνεται µεταξύ 200, 250 και 300 ευρώ. Οσο για τις πληρωµές των συντάξεων Απριλίου, αν και ακόµη δεν έχει αποφασιστεί από το ∆.Σ. του ΕΦΚΑ, αναµένονται την εβδοµάδα µετά την 25η Μαρτίου.

Οι πληρωµές για την τρέχουσα εβδοµάδα από τον e-ΕΦΚΑ έχουν προγραµµατιστεί ως εξής:

– 16 εκατ. ευρώ σε 650 δικαιούχους σε συνέχεια έκδοσης αποφάσεων για εφάπαξ.

– 238.224 ευρώ σε 223 δικαιούχους για παροχές σε χρήµα του τ. ΟΑΕΕ (επιδόµατα µητρότητας, κυοφορίας, ασθενείας, ατυχήµατος, έξοδα κηδείας).

2. Από τη ∆ΥΠΑ θα γίνουν οι εξής καταβολές:

– 30 εκατ. ευρώ σε 73.000 δικαιούχους για καταβολή επιδοµάτων ανεργίας και λοιπών επιδοµάτων. – 23 εκατ. ευρώ σε 13.000 δικαιούχους στο πλαίσιο επιδοτούµενων προγραµµάτων απασχόλησης. – 10 εκατ. ευρώ σε 13.000 δικαιούχους για Προγράµµατα Κοινωφελούς Χαρακτήρα (πληρωµή εισφορών σε φορείς).

Την εβδοµάδα µετά την 25η Μαρτίου, τελευταία του µήνα, αναµένεται να ξεκινήσει η πληρωµή των κύριων και επικουρικών συντάξεων Απριλίου από τον e-ΕΦΚΑ.

Ειδικότερα, οι πιθανότερες ηµεροµηνίες πληρωµής των συντάξεων έχουν ως εξής:

– Την Tρίτη 28 Μαρτίου θα πληρωθούν οι συνταξιούχοι που προέρχονται

Μετά την 25η Μαρτίου θα καταβληθούν οι συντάξεις του Απριλίου.

από τους τέως φορείς: ΟΑΕΕ, ΟΓΑ, ΝΑΤ, ΕΤΑΑ, ΕΤΑΤ, ΕΤΑΠ-ΜΜΕ και ∆ΕΗ.

– Την Τετάρτη 29 Μαρτίου θα πληρωθούν οι συνταξιούχοι που προέρχονται από τους τέως φορείς: ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, τράπεζες, εντασσόµενα (ΤΣΕΑΠΓΣΟ, ΤΣΠ-ΗΣΑΠ), ΟΤΕ και ∆ηµόσιο που ο ΑΜΚΑ τους τελειώνει σε µονό αριθµό 1, 3, 5, 7, 9.

– Την Πέµπτη 30 Μαρτίου θα πληρωθούν οι συνταξιούχοι που προέρχονται από τους τέως φορείς: ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, τράπεζες, εντασσόµενα (ΤΣΕΑΠΓΣΟ, ΤΣΠ-ΗΣΑΠ), ΟΤΕ και ∆ηµόσιο που ο ΑΜΚΑ τους τελειώνει σε ζυγό αριθµό 0, 2, 4, 6, 8.