ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Credit Suisse: «Νοικοκύρεμα» προαναγγέλλει ο CEO της τράπεζας

Credit Suisse: «Νοικοκύρεμα» προαναγγέλλει ο CEO της τράπεζας
Ο διευθύνων σύμβουλος της ελβετικής τράπεζας Ulrich Koerner
AP

Ένα σχέδιο εξορθολογισμού των εργασιών της Credit Suisse περιέγραψε ο διευθύνων σύμβουλος της ελβετικής τράπεζας Ulrich Koerner σε επιστολή που απηύθυνε στο προσωπικό του πιστωτικού ιδρύματος, μετά τη συμφωνία που επετεύχθη με την Κεντρική Τράπεζα της Ελβετίας για στήριξη 50 δισ. ελβετικών φράγκων.

Στην επιστολή προς το προσωπικό του πιστωτικού ιδρύματος ο Ulrich Koerner είπε ότι η τράπεζα θα συνεχίσει να εστιάζει στον μετασχηματισμό της Credit Suisse από θέση ισχύος, επικαλούμενος τον βελτιωμένο δείκτη κάλυψης ρευστότητας και τις πρόσφατες αυξήσεις κεφαλαίων.

«Η αποτελεσματική επικοινωνία είναι το κλειδί για να διασφαλίσουμε ότι οι πελάτες μας και οι εξωτερικοί μεριδιούχοι κατανοούν τα δυνατά σημεία της τράπεζας, τη στρατηγική μας και την επιταχυνόμενη πρόοδο που σημειώνουμε για τη δημιουργία της νέας Credit Suisse», δήλωσε.

Ο Koerner δήλωσε ότι ήταν μια δύσκολη εβδομάδα για ολόκληρο τον τραπεζικό τομέα μετά την κατάρρευση δύο αμερικανικών τραπεζών, προσθέτοντας ότι η καθυστέρηση της ετήσιας έκθεσης της Credit Suisse οδήγησε επίσης σε περαιτέρω προσοχή στην Credit Suisse».

«Σε στιγμές όπως αυτή, είναι σημαντικό να εστιάσουμε στα γεγονότα και να ενισχύσουμε τα δυνατά σημεία της τράπεζας», είπε.