ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Η SVB Financial Group υπέβαλε αίτηση πτώχευσης

Η SVB Financial Group υπέβαλε αίτηση πτώχευσης

Και επισήμως, η αμερικάνικη τράπεζα που κατέρρευσε Silicon Valley Bank υπέβαλε αίτημα για πτώχευση.

Αίτηση για υπαγωγή στο άρθρο 11 λόγω πτώχευσης υπέβαλε η SVB Financial Group, σε ομοσπονδιακό δικαστήριο της Νέας Υόρκης.

Όπως αναφέρουν οι Financial Times πρόκειται για τη μητρική εταιρεία της Silicon Valley Bank, τον βραχίονα λήψης καταθέσεων που έχει διαχωριστεί και τώρα βρίσκεται υπό την εποπτεία της Federal Deposit Insurance Corporation.

Η κατάρρευση της Silicon Valley Bank

Η κατάρρευση Silicon Valley Bank είναι γεγονός και οι αλυσιδωτές αντιδράσεις δεν έχουν τελειωμό. Την ώρα που οι καταθέτες σε αμόκ τραβούν τα χρήματα τους από τις τράπεζες οι εργαζόμενοι του χρηματοπιστωτικού ιδρύματος ρίχνουν το φταίξιμο στον διευθύνων σύμβουλο της τράπεζας κατηγορώντας τον ότι πούλησε 3,6 εκατομμύρια δολάρια σε μετοχές λίγο πριν την κατάρρευση.

Η ανησυχία μετά την κατάρρευση της Silicon Valley Bank μετατράπηκε σε πανικό.

Οι καταθέτες τράβηξαν από τις Αμερικανικές τράπεζες 100 δισεκατομμύρια δολάρια μέσα σε ένα 24ωρο. Οι αγορές σε Ηνωμένες Πολιτείες, Ευρώπη και Ασία έχασαν συνολικά 465 δισεκατομμύρια δολάρια, από την τραπεζική κρίση των τελευταίων ημερών.

Οι εργαζόμενοι της Silicon Valley Bank ρίχνουν τις ευθύνες στον διευθύνοντα σύμβουλο Γκρέγκ Μπέκερ, ο οποίος δυο μέρες πριν από την κατάρρευση της τράπεζας πούλησε 12,5 χιλιάδες μετοχές αξίας 3.6 δισεκατομμυρίων δολαρίων, για να προλάβει να βγάλει κέρδος.