ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Market Pass, τέλη με το μήνα και ρυθμίσεις χρεών: Τι ισχύει με το κάθε μέτρο

Market Pass, τέλη με το μήνα και ρυθμίσεις χρεών: Τι ισχύει με το κάθε μέτρο

Πώς διαμορφώνονται οι επόμενες πληρωμές για το Market Pass - Τι ισχύει για τέλη με τον μήνα και ρυθμίσεις οφειλών στα ταμεία

Ξεπέρασαν τα 2,3 εκατομμύρια οι αιτήσεις για το Market Pass, ενώ σύμφωνα με τα στοιχεία 800.000 νοικοκυριά που δικαιούνται το επίδομα δεν έχουν υποβάλλει αίτηση.

«Ζεστό» χρήμα επέλεξαν περισσότεροι από επτά στους δέκα δικαιούχους του Market Pass, καθώς προτίμησαν την πίστωση των χρημάτων στον τραπεζικό τους λογαριασμό, παρά το γεγονός ότι θα λάβουν το ποσό της επιδότησης μειωμένο κατά 20% σε σχέση με την ψηφιακή κάρτα.

Συγκεκριμένα, με βάση τα στοιχεία από τις αιτήσεις από τα 2,35 εκατομμύρια νοικοκυριά, 1,75 εκατομμύρια δικαιούχοι ζήτησαν πίστωση στον τραπεζικό λογαριασμό.

Να τονίσουμε ότι η προθεσμία για την υποβολή των αιτήσεων έχει λήξει, ενώ δεν υπάρχει κάποια ενημέρωση μέχρι στιγμής για παράταση.

Συνολικά υποβλήθηκαν 2.350.000 αιτήσεις σε σύνολο δικαιούχων 3.200.000 νοικοκυριών.

800.000 νοικοκυριά: Δεν υπέβαλαν αίτηση

1.750.000 νοικοκυριά: Επέλεξαν τραπεζική κατάθεση

600.000 νοικοκυριά: Επέλεξαν άυλη ψηφιακή κάρτα

Λαμβάνουν: 100% επιδότησης

Αιτήσεις από 1/3 έως 15/3: Πληρωμή Δευτέρα 20/3

Ρυθμίσεις Χρεών

Σε ό,τι αφορά τις ρυθμίσεις χρεών θεσπίζεται νέο πλαίσιο ρυθμίσεων οφειλών προς τους φορείς κοινωνικής ασφάλισης, όπως αναφέρει το Mega, σε μία προσπάθεια να διευκολυνθούν οι οφειλέτες που έχουν αντιμετωπίσει νέες δυσκολίες μετά την πανδημία αλλά και την ενεργειακή κρίση, έχοντας στο φόντο την σημαντική αύξηση του πληθωρισμού.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Mega, oι προβλέψεις του νέου αυτού πλαισίου είναι πλήρως ευθυγραμμισμένες με αυτές που προβλέπονται για τα χρέη προς την εφορία.

Αφορά χρέη: Εφορία, Ταμεία, Δήμους

Αναβίωση:

72 ή 120 δόσεων: Εφορία, ταμεία

Αναβίωση:

100 δόσεων: Δήμους

Αιτήσεις ηλεκτρονικά:

Έως 31 Ιουλίου: Εφορία –ταμεία

Έως 30 Ιουνίου: Δήμους

Αιτήσεις ηλεκτρονικά:

Νέα ρύθμιση χρεών: 36 – 72 δόσεις

Τέλη κυκλοφορίας με τον μήνα

Νωρίτερα από κάθε άλλη χρονιά έρχονται τα τέλη κυκλοφορίας με τον μήνα, ενώ όσοι εκμεταλλευτούν το μέτρο μπορούν να κερδίσουν έκπτωση μέχρι και 25% στα τέλη του 2023.

Η πλατφόρμα myCar θα ανοίξει από την ΑΑΔΕ στις 3 Απριλίου για την άρση ακινησίας οχημάτων αλλά και για την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας με τον μήν, μόνο με λίγα κλικ.

Για την άρση ακινησίας χρονικής διάρκειας 1 μηνός, καταβάλλεται το 1/12 των αναλογούντων στο όχημα ετήσιων τελών κυκλοφορίας, για την άρση ακινησίας χρονικής διάρκειας 2 μηνών, καταβάλλονται τα 2/12 του ποσού των αναλογούντων στο όχημα ετήσιων τελών κυκλοφορίας, για την άρση ακινησίας χρονικής διάρκειας 3 μηνών, καταβάλλονται τα 3/12 του ποσού των αναλογούντων στο όχημα ετήσιων τελών κυκλοφορίας, και τα λοιπά.

Διάστημα άρσης ακινησίας μικρότερο του μηνός λογίζεται ως ολόκληρος μήνας και καταβάλλεται για αυτό ποσό ίσο με ένα δωδεκατημόριο των ετήσιων τελών κυκλοφορίας.

Άνοιγμα πλατφόρμας: 3 Απριλίου

Αφορά: Όσους έχουν καταθέσει πινακίδες

Πληρωμή τελών: Αναλογικά βάσει μηνών χρήσης οχήματος

Διαβάστε επίσης:

Market Pass: 3 στους 4 προτίμησαν «ζεστό» χρήμα - Πότε θα γίνουν οι επόμενες πληρωμές

Τέλη κυκλοφορίας με το μήνα και αναβίωση ρυθμίσεων – Τι φέρνει το νέο πολυνομοσχέδιο του ΥΠΟΙΚ

Μετά το Πάσχα θα ανοίξει η πλατφόρμα για τη ρύθμιση οφειλών σε 36 έως 72 δόσεις